De Bakkersvakbeurs 2016 in Rosmalen


Het is altijd leerzaam en inspirerend om op een beurs rond te struinen, want je doet veel nieuwe ideeën op. Voor iedereen die van bakken houdt – of je nu een thuisbakker bent of een professional – is de jaarlijkse bakkersvakbeurs in Rosmalen zeker een bezoekje waard. Op deze beurs, die zondag 6 en maandag 7 maart plaatsvindt, word je overweldigd door de prachtige showstukken van chocolade en ontdek je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brood en patisserie. Gelukkig hoef je de verleiding niet steeds te weerstaan, want er zijn ook proeverijen. De bakkersvakbeurs is dus een echte must-go voor liefhebbers van dit ambachtelijke vak.

Bakkersbeurs

In de beurshal Autotron in Rosmalen staan deze twee dagen zo’n 150 stands die de laatste brood-, banket-, patisserie-, chocolaterie- en ijstrends presenteren. Vooral aan chocolade is er dit jaar geen gebrek. Met Pasen in aantocht is er genoeg om te demonstreren, zullen de deelnemende ondernemers gedacht hebben. De nieuwste bonbons, mooiste chocoladesculpturen en uiteenlopende materialen om mee te decoreren geshowd.

image002

Op de inspirerende beurs zal je naast producten en materialen ook diverse grondstoffen, nieuwe technologieën en deegmachines tegenkomen. Aan het complete plaatje is gedacht, want bakkers worden tijdens de vakbeurs zelfs op ideeën gebracht over hoe ze hun winkel kunnen inrichten.

image003

Ook zullen getalenteerde Nederlandse patissiers tijdens de beurs meedoen aan de Dutch Pastry Award. Dit is een vakwedstrijd op het hoogste niveau. Deelnemers presenteren een showstuk en desserttaart van enkel eetbare producten. Bezoekers kunnen de deelnemers dus aan het werk zien en mogen stemmen op hun favoriet. De winnaar van de Dutch Pastry Award mag niet alleen de titel ‘Beste patissier van Nederland’ dragen, maar krijgt ook nog eens het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

image005

Bakkersvakbeurs 2016 bezoeken?
Naast het bijwonen van demonstraties en proeverijen kun je als bezoeker ook de stands van bedrijvn bezoeken die grondstoffen en materialen verkopen. Ben je op zoek naar een professionele spuitzak of de perfecte bakvorm? Je vindt het ongetwijfeld op de bakkersvakbeurs. Als je van plan bent om op 6 of 7 maart naar Rosmalen te komen, moet je je van tevoren aanmelden via de website van Bakkersvak 2016. De toegang is gratis. Op beide dagen is de beurs geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Bekijk voor een sfeerimpressie van de bakkersvakbeurs het onderstaande filmpje.

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *