De Tsjechische Trdelnik


De Trdelnik is een traditionele lekkernij uit Tsjechië die je ook in Hongarije en Slowakije veel ziet. Van het gistdeeg waarmee de Trdelnik gemaakt wordt, worden dunne stroken gesneden. Deze stroken worden vervolgens door de suiker gehaald en om een buis of stok gewikkeld. Al draaiende wordt het deeg gebakken boven hete kolen. De koker wordt vervolgens van de buis verwijderd en door een mengsel van suiker, kaneel en gehakte noten gerold. De Trdelnik kan gevuld worden met bijvoorbeeld ijs of zonder vulling gegeten worden. Het lijkt een heerlijke lekkernij voor zowel op koude als op warme dagen!

Trdelník, Prague Christmas Market 2014 on Staroměstské náměstí

In de Tsjechische hoofdstad Praag is de Trdelnik zeer bekend street food. Mocht je een bezoekje naar Praag gaan plannen, vergeet dan zeker niet deze lekkernij te proeven!

DSC_0051

Hungarian Foods in Budapest

Variety - RP's Kurtos - Glebe Saturday Market, Glebe Primary School

Follow
photos by: & , ,

2 Comments

  1. De Trdelnik is GEEN lekkernij uit Tsjechië maar wordt met name in Praag wel als zodanig aan toeristen verkocht. Als je een tekort aan suiker/koolhydraten hebt (aka niemand) is dit een absolute must als aanvulling op je gebalanceerde dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *