Hot or not: Spaghetti-ijs


Sommige ijssalons nemen de term ‘Italiaans ijs’ misschien iets te letterlijk, want het ijs dat zij verkopen heeft de vorm van spaghettislierten. Als topping wordt er aardbeien- of frambozensaus over het ijs gegoten en wordt het bestrooid met gemalen kokos of witte chocoladeschaafsel. Zo lijkt het net een bord met spaghetti.

Spaghetti Ice Cream
IJskenners zeggen dat het eten van ijs in de vorm van spaghetti romiger smaakt dan wanneer je het als bolletje eet. In Europa zijn er veel ijssalons die spaghetti-ijs verkopen. Nederland heeft de trend nog heel goed opgepikt, maar bij een aantal ijssalons kun je wel terecht voor spaghetti-ijs.
Onder andere De IJssalon in Rotterdam, Gelateria Valentino in Veenendaal, Marinello in Den Haag, Glaciatie in Wormer, De Mient in Alkmaar, De Schepper in Julianadorp en Talamini Venezia in Almelo verkopen spaghetti-ijs.

Spaghetti ice cream - Italo-German culture at its best!

Gelukkig kun je met een pureeknijper of knoflookpers kun jij gewoon thuis je eigen spaghetti-ijs maken! Dit is zeker een goed idee wanneer je indruk wilt maken op je vrienden of familie. Serveer het ijs wel snel voordat het smelt, want dan valt het idee van spaghetti-ijs in duigen.

Wat vind jij van deze foodtrend?

Spaghetti-Eis

Follow
photos by: & ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *