Nutella Festival in Amsterdam


Nutella is al meer dan vijftig jaar een van de populairste broodbelegsoorten in Nederland. Een echt Nutella Festival kon dus eigenlijk niet uitblijven. Dit jaar wordt het eerste Nutella Festival ter wereld georganiseerd in Amsterdam. Op 16 juli zal het Stadspodium, vlakbij het Westerpark, in het teken staan van Nutella. Op een – hopelijk – zonnige dag en met livemuziek op de achtergrond kun je genieten van vele gerechten en desserts met Nutella.

Nutella, mon rêve

Op zaterdag 16 juli zal het Nutella festival tussen 11:00 uur en 23:00 uur plaatsvinden.

Wat kun je allemaal doen op het festival?
Nutella eten. Overal op het festivalterrein zal de hazelnootpasta te vinden zijn. Waarschijnlijk kun je aan het einde van de dag geen Nutella meer zien.

– Gerechten met Nutella proeven. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met Nutella. Het is niet alleen beleg voor op brood en pannenkoeken, maar je kunt het verwerken in cheesecakes, koekjes, ijs, mousses, milkshakes, brownies, macarons, tosti’s en cupcakes. Er gaat waarschijnlijk een wereld voor je open op dit Nutella festival.

– Het bekijken van livebandjes en dj’s. Ook zal er een theater zijn.

– Een ritje maken in de zweefmolen. Mits je je nog niet misselijk hebt gegeten aan Nutella, natuurlijk.

Hier kun je voor € 12,- een ticket kopen voor het Nutella festival.

Nutella!

Wist je dat…

– … Nutella, dat vroeger nog ‘Pasta Giandujot heette, per ongeluk tot stand is gekomen? Na de Tweede Wereldoorlog was er een groot tekort aan cacaobonen en daarom maakte Pietro Ferrero de pasta met veel hazelnoten, melk, suiker en een klein beetje gianduja chocolade.

– … Twee en een halve boterham met Nutella net zoveel calorieën heeft als 1 reep chocolade? Een chocoladereep bevat ongeveer 550 calorieën en een boterham met Nutella zo’n 170 calorieën.

– … Pietro Ferrero’s hazelnootpasta van origine zo stevig was dat je er plakjes van af moest snijden? Deze plakjes legde dan je op je boterham als heerlijk beleg. Na een aantal jaar geëxperimenteerd te hebben, bedacht hij in 1951 de smeerpasta, zoals we die vandaag de dag kennen.
Zijn zoon Pietro Ferrero Jr. is na het overlijden van zijn vader verder gegaan met Nutella. In 1964 werd de hazelnootpasta op de markt gebracht en veroverde niet veel later ook Nederland.

– … Harry Potter-actrice Emma Watson verslaafd is aan Nutella? Ze eet het graag in een schaaltje met aardbeien en vertelde ooit dat, als ze voor de rest van haar leven nog maar van één bepaald soort voedsel voorzien zou zijn, ze voor Nutella zou kiezen.

Day 112 of 365: kanapeczka

– … Het op 5 februari Wereld Nutella Dag is? Sinds 2007 wordt dit georganiseerd. Tijdens deze dag vieren duizenden fans hun liefde voor Nutella en delen ze hun favoriete recepten.

– … Ferrero SpA, het bedrijf dat opgericht is door Pietro Ferrero Sr., naast Nutella ook de bedenker is van de Ferrero Rocher bonbons, de Tic Tac pepermuntjes en de Kinder chocolade?

– … Er een Nutella-restaurant bestaat? In de Nutelleria, zoals de fastfoodketen heet, kun je alles kopen in de smaak van de hazelnootpasta. Denk aan koekjes, pizza’s, milkshakes, wafels, broodjes en nog veel meer. Overal is Nutella opgesmeerd. De Nutelleria is te vinden in o.a. Bologna (Italië), Frankfurt (Duitsland) en Amsterdam.

– … Je de Nutella hazelnootpasta ook kunt gebruiken als frosting voor cakepops? Dit heeft een soortgelijke substantie als een gewone botercrème en jam.

– … Er wereldwijd per jaar zoveel potten Nutella worden verkocht, dat je met de inhoud maar liefst 24 keer de Nederlandse snelwegen kunt besmeren? In ons land worden er jaarlijks alleen al 7 miljoen Nutellapotten verkocht.

Nutella, breakfast of champions

– … Er in een pot Nutella vn 400 gram 52 hazelnoten zitten?

– … Er een heus Nutella-kookboek bestaat waarin meer dan 300 inspirerende en smeuïge Italiaanse recepten staan? Dit boek is gewoon te koop bij de boekhandel.

– … Nutella in meer dan 190 landen wordt verkocht? Een grappig feitje: in Luxemburg, Zuid-Frankrijk en Italië worden er potten met 3 en 5 kilogram Nutella verkocht! Als je het laatste beetje uit de pot wilt halen, zitten je handen wel helemaal onder de pasta.

Huge Nutella

Follow
photos by: & , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *