Recept: Brownies


Voor elke chocoladeliefhebber zijn brownies vaak het summum. De smaak van pure chocolade, de smeuïge structuur en de heerlijke bite door gebruneerde noten: een brownie heeft het allemaal. Lees snel verder voor een recept voor brownies waarvan je gaat watertanden!

Brownies

Ingrediënten voor de brownies:
– 150 gram roomboter
– 50 gram lichtbruine suiker
– 50 gram donkerbruine suiker
– 140 gram fijne kristalsuiker
– 2 eieren
– 60 gram pure chocolade
– 90 gram cacaopoeder
– ¼ theelepel zout
– ½ theelepel vanille-extract
– 65 gram bloem
– Pecannoten of walnoten naar smaak

Ingrediënten voor de chocoladeganache:
– 250 gram pure chocolade
– 125 gram slagroom

image003

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de noten op een bakplaat met bakpapiertje. Weeg ondertussen alle ingrediënten af.
De noten bruneer je door deze voor ongeveer 12 minuten in de oven te plaatsen. Je zult merken dat de smaak veel lekkerder is na het bruneren dan ervoor. Als de noten afgekoeld zijn, kun je ze in stukken hakken of snijden.

image005

2. De roomboter, fijne kristalsuiker, pure chocolade, donkerbruine suiker en lichtbruine suiker kun je bij elkaar afwegen in een metalen of glazen kom. Laat de boter en de chocolade au-bain marie smelten. Als het een glad geheel is, kun je de kom uit de pan met water halen.

image007

image009

3. Voeg het vanille-extract aan het mengsel toe en daarna ook de eieren één voor één. Mix het tot een gladde massa.

image011

4. Meng de cacaopoeder, het zout en de bloem in een schaaltje door elkaar en spatel dit door het mengsel.

image013

5. Spatel nu de gebruneerde noten door de massa. Schep het beslag in een ingevette, vierkante bakvorm van ongeveer 15 bij 15 cm. Je kunt natuurlijk ook een ronde vorm gebruiken. Zet de bakvorm voor circa 25 minuten in de oven op 160 graden.

image015

image017

6. Als de brownies uit de oven zijn gekomen en aan het afkoelen zijn, kun je beginnen met de chocoladeganache. Hiervoor verwarm je slagroom met zo’n 20 gram fijne kristalsuiker in een pan. Ondertussen snijd je de chocolade in kleine stukjes. Als de slagroom bijna kookt, haal je de pan van het vuur en giet je de slagroom over de chocoladestukjes. Roer het door, totdat alle chocoladestukjes zijn opgelost en je een gladde saus hebt.

image019

image021

image023

7. Laat de chocoladeganache afkoelen en snijd de brownie in blokjes. Haal de bovenkant van de brownie door de ganache en bestrooi deze met gebruneerde stukjes pecannoot.

image025

image027

Follow

1 Comment

  1. Hoi,
    Je brownies zien er heerlijk uit. Welke bakvorm heb je gebruikt? Want het oijkt op de bakvorm van rudolphs bakery en die is 24×24.
    Ik hoop graag op een reactie zodat ik het kan maken.
    Gr Sal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *