Recept: Chocolade wentelteefjes


Wentelteefjes werden al gemaakt in grootmoederstijd. Het leuke van wentelteefjes is dat je het mengsel waar je de boterhammen doorheen haalt, helemaal aan kunt passen aan je eigen smaak. Om dit oer-Hollandse recept een hedendaagse twist te geven, kun je er bijvoorbeeld chocolade aan toevoegen. Je krijgt dan nog rijkere en zoetere wentelteefjes. Met een mooie garnering kun je deze chocolade wentelteefjes bijna een dessert noemen.

image001

Dit recept is voor 2 chocolade wentelteefjes.

Ingrediƫnten:
– 60 ml slagroom
– 60 gram melk of pure chocolade
– 15 gram fijne kristalsuiker
– 1 ei
– Snufje zout
– Twee witte boterhammen

image003

Overige benodigdheden:
– Een koekenpan
– Een steelpan
– Een spatel
– Een blokje bakboter
– Een diep bord
– Een snijplank
– Een mes
– Een vork

Bereidingswijze:

1. Begin met het afwegen van de ingrediƫnten. Als je dat hebt gedaan, giet je de slagroom en de suiker in de steelpan. Verhit dit, maar laat het niet koken.

image005

2. Snijd ondertussen de chocolade in heel kleine stukjes.

image007

3. Als de slagroom warm genoeg is om de chocolade te laten smelten, kun je de chocolade toevoegen. Omdat de chocolade zo klein is gesneden, zul je zien dat het heel snel oplost in de warme slagroom.

image009

image011

4. Haal de pan van het vuur en laat dit even afkoelen.

5. Kluts het eitje nu met een vork los in een diep bord. Voor extra smaak voeg je een snufje zout toe. Giet hier het chocolademengsel bij. Je kunt eventueel een beetje achterhouden voor de garnering.

image013

image015

6. Zet de koekenpan op het vuur en laat in de pan een blokje bakboter smelten.

image017

7. Haal de witte boterham aan beide kanten door het mengsel en leg deze daarna in de pan.

image019

8. Laat de boterham aan beide kanten goudbruin bakken.

image021

9. Leg de boterham op een bord en bestrooi met suiker.

image023

Serveer het chocolade wentelteefje met een mooie garnering, zoals slagroom, chocoladeschaafsel, chocoladeganache of fruit.

image025

image027

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *