Recept: Cranberryboter


Vandaag wordt in de Verenigde Staten de nationale feestdag Thanksgiving gevierd. Op deze dag komt de hele familie samen en worden er heerlijke gerechten bereid en gegeten. Cranberry is een vrucht die tijdens Thanksgiving centraal staat. Op de dinertafel staat cake of brood waar cranberries in zijn verwerkt en een heerlijke cranberrysaus ontbreekt ook niet. Ook kun je cranberrysaus of compote toevoegen aan romig geklopte roomboter. Een bagel, toastje of croissant geef je met cranberryboter net wat extra’s.

image021

Ingrediënten:
– 250 gram roomboter
– 200 gram cranberries
– 80 gram suiker
– 100 ml sinaasappelsap
– Snuf zout
Je kunt bijvoorbeeld ook nog kaneel en/of wijn toevoegen.

image003

Voor de cranberryboter moet je eerst een cranberrycompote maken. Daarvoor doe je de cranberries, de sinaasappelsap en de fijne kristalsuiker in een pan. Zet de pan op het vuur en roer het even door.

image005

image007

image009

Na een tijdje zal je zien dat de cranberries openbreken en er een compote ontstaat. Je kunt de staafmixer erop zetten, zodat het geheel fijner wordt.

image011

image013

Laat de cranberrycompote afkoelen in een schaaltje. Deze compote is erg lekker en kun je ook zo aan een dessert toevoegen of bijvoorbeeld door de yoghurt mengen.

image015

Om cranberryboter te maken, klop je de roomboter met het zout luchtig en romig. In een paar delen voeg je de cranberrycompote toe aan de boter. Als de cranberrycompote en de roomboter goed gemengd zijn, kun je het bijvoorbeeld op brood, een toastje of croissant smeren.

image017

image019

image021

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *