Recept: Kokosslagroom


Tegenwoordig leven mensen steeds bewuster. Dat zie je terug in de producten die in de supermarkt en bij de bakker worden verkocht. Deze zijn bijvoorbeeld suikervrij, glutenvrij en/of lactosevrij. Wist je dat je van kokosmelk slagroom kunt maken? Dit is dus niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij. Om het zoeter te maken, voeg je net als bij het kloppen van gewone slagroom suiker toe. Een echte kokosliefhebber moet kokosslagroom geproefd hebben! Lees snel verder voor het recept.

image001

In de supermarkt liggen diverse kokosproducten, zoals kokoscrème, gecondenseerde kokosmelk, biologische kokosmelk en kokoswater. Om kokosslagroom te maken, heb je kokosmelk nodig. Kokosmelk uit blik is voor dit recept het handigste om te gebruiken.

image003

Wat je nodig hebt:
– 400 gram kokosmelk
– 30 gram fijne kristalsuiker
– Een theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Plan het maken van de kokosslagroom een dag van tevoren. De kokosmelk in blik moet namelijk een nacht in de koeling staan. Zet het blik op z’n kop in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het kokosvet hard wordt en het vet en vocht van elkaar scheidt. Dat vet gebruik je om slagroom van te maken. Het is heel belangrijk dat je het blik niet schudt.

2. Leg de bekken en de gardes die je gaat gebruiken in de vriezer. Doe dit ongeveer een half uur voordat je van de kokosmelk slagroom gaat maken.

3. Draai het gekoelde blik kokosmelk om en open ‘m. Je zal zien dat er een laag kokosvet bovenop ligt en dat je na een paar keer scheppen met een lepel het water bereikt. Dit kun je bewaren voor bijvoorbeeld smoothies.

image005

4. Schep het kokosvet in een bekken en voeg de suiker en het vanille-extract toe. In plaats van fijne kristalsuiker kun je ook poedersuiker gebruiken. De massa wordt dan iets steviger. Kokosslagroom kun je heel goed combineren met andere smaken, zoals cacao, matchapoeder en honing.

image007

5. Mix de harde, vette kokos een paar minuten totdat er slagroom ontstaat.

image009

image011

6. En dan is het kokosmelk veranderd in kokosslagroom! Vul een spuitzak met de room en verwerk deze in een toetje. Ook erg lekker is de combinatie passievrucht, chocolade, limoen of mango met kokosslagroom!

image013

image015

Follow

2 Comments

    1. Hallo Manolito,

      Deze kokosslagroom is zelfs steviger dan normale, stijfgeklopte slagroom en zakt zeker niet snel in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *