Recept: krokante ravioli uit de oven


Wil je je gasten een hartig hapje voorschotelen, maar vind je chips of nootjes te gewoontjes? Ga dan voor een snack in de Italiaanse sfeer: ravioli die je niet in een pan met water, maar in de oven bereidt. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het resultaat is verrukkelijk. Dit hapje kan dienen als snack, maar is ook geschikt als voorafje bij een Italiaanse maaltijd. Deze warme, knapperige ravioli vers uit de oven is het perfecte fingerfood.

ravioli

Dit recept is voor ongeveer 25 krokante raviolikussentjes.

Ingredi├źnten:
– 1 pak verse ravioli
– 8 eetlepels paneermeel
– 4 eetlepels Parmezaanse kaas
– 60 ml melk
– 115 ml zure room
– Pastasaus naar smaak

crispy ravioli

Overige benodigdheden:
– Twee kommen
– Een steelpan
– Een houten lepel
– Een bakplaat
– Bakpapier

Bereidingswijze:

1. Verwarm allereerst de oven voor op 190 ┬░C. Roer de paneermeel en de Parmezaanse kaas door elkaar in een kom.

ravioli uit de oven

2. In een andere kom roer je de zure room en de melk door elkaar. Omdat zure room wat dikkig is, kun je het mengsel het beste met een vork glad kloppen.

ravioli

3. Zorg ervoor dat de ravioli gekoeld is. De ravioli hoeft niet vooraf gekookt te worden.

ravioli

4. Zet de schaaltjes naast elkaar en dip een raviolikussentje in het roommengsel. Haal het daarna door de mix van paneermeel en Parmezaanse kaas en bedek beide kanten van het raviolikussentje. Je kunt hiervoor een vork gebruiken, maar ook met je handen gaat het prima.

ravioli uit de oven

ravioli

ravioli crisp

5. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg daar de raviolikussentjes op. Bak ze in ongeveer 14 minuten gaar en goudbruin.

ravioli knapperig

6. Bereid ondertussen een pastasaus naar smaak. Vooral tomatensaus combineert goed met de smaak van de crispy ravioli.

ravioli

En dan is de krokante ravioli uit de oven klaar! De smaak doet het meest denken aan wokkels of kaasstengels. Een aanrader voor mensen die van hartige en zoute snacks houden!

ravioli

ravioli

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *