Recept: Pumpkin Cake Roll


Volgende week is het alweer Halloween en dit Amerikaanse feest wordt tegenwoordig steeds meer gevierd in ons land. Wie denkt aan Halloween, denkt aan de pompoen. Vooral in Amerika staat de pompoen op deze feestdag centraal, want daar is het een traditie om pompoenen uit te snijden.
Ook de gebakjes die je rond Halloween in Amerika bij de bakker ziet liggen, hebben veelal pompoen als ingrediënt. Een typisch Amerikaanse lekkernij is de pumpkin cake roll. Dit gebak is heel herfstig door de kruiden in de cake en lekker zoet en fris door de vulling, een cream cheese frosting. De combinatie van pompoen en roomkaas is enorm populair.
Hieronder vind je het recept voor de herfstige pumpkin cake roll!

Pumpkin cake roll recept

Ingrediënten cake:
– Een kleine pompoen
– 3 eieren
– 300 gram fijne kristalsuiker
– 200 gram bloem
– 2 eetlepels kaneel
– 1 eetlepel vanillesuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel nootmuskaat

image002

Ingrediënten vulling:
– 200 gram poedersuiker
– 125 gram roomkaas
– 75 gram roomboter
– Klein scheutje vanille-extract

image003

Overige benodigdheden:
– Een snijplank
– Scherp mes
– Dunschiller of mesje
– Een steelpan
– 2 beslagkommen
– Mixer
– 2 schaaltjes
– Bakpapier
– Bakplaat
– Spatel
– Vergiet
– Staafmixer
– Glaceermes
– Plastic zak

Bereidingswijze:

1. Voor deze cake moet je eerst pompoenpuree maken. Snijd daarvoor de pompoen door de midden, verwijder de pitten en schil ‘m.

image004
image005

2. Snijd de pompoen nu in blokjes en doe deze in een steelpan met een scheutje water. Kook dit in ongeveer 10 minuten gaar.

image006

3. Giet de pompoenblokjes af en pureer deze met een staafmixer of stamper. Laat het in een kom afkoelen.

image007

4. Verwarm de oven voor op 190 ˚C en weeg alle ingrediënten af voor de cake. De eieren kun je in een beslagkom standig slaan. Dit betekent dat als je een achtje op het oppervlak maakt, deze even te zien blijft. Je kunt de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker in delen toevoegen.

image008

image009

5. Voeg vervolgens het citroensap en de afgekoelde pompoenpuree toe aan het beslag. Je zult zien dat de kleur van het beslag ineens felgeel kleurt.

image010

image011

6. Meng de droge ingrediënten – de bloem, bakpoeder, zout, gemberpoeder, kaneel en nootmuskaat – in een schaaltje door elkaar.

image012

7. Giet het beslag op een met een bakpapiertje bedekte bakplaat. Zorg dat er overal evenveel beslag zit. Je kunt eventueel een paar keer met de plaat op het aanrecht bonzen.

image013

image014

8. Zet de bakplaat in de oven voor 15 tot 20 minuten. Direct nadat de cake uit de oven komt, moet je deze oprollen met het bakpapier er nog tussen. Rol de cake zo op dat deze kort en dik wordt in plaats van lang en dun. Laat de cake afkoelen.

image015

9. Terwijl de cake aan het afkoelen is, maak je de vulling. Dit is een cream cheese frosting. Begin met het zacht maken van de boter. Dit kan in de magnetron, maar zorg dat het niet smelt! Klop de boter zacht in een beslagkom.

10. Als de boter romig is geklopt, kun je het vanille-extract en de roomkaas toevoegen. Meng dit goed, want je wilt geen klontjes in je vulling.

image016

11. Voeg nu ook de poedersuiker toe en meng het tot een glad geheel.

image017

12. Rol de afgekoelde cake uit en strijk de frosting met een glaceermes uit over de cake. Rol de cake vervolgens weer op en rol het losliggende bakpapiertje er als laatste weer omheen. Doe er daarna een plastic zak omheen en leg de cake voor ongeveer 20 minuten in de vriezer.

image018

13. Als je de pumpkin cake roll uit de vriezer haalt, is deze stevig genoeg om goed te kunnen snijden. Gebruik wel een scherp mes.

image019

En dan is de pumpkin cake roll klaar! Eet smakelijk!

image020

image021

image022

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *