Recept: Zelfgemaakte Nutella!


Tijdens de Tweede Wereldoorlog was cacao erg schaars en daarom bedacht de Italiaanse bakker Pietro Ferrero een goedkoper alternatief: hazelnoten. Inmiddels is de hazelnootpasta Nutella niet meer weg te denken van de ontbijttafel. Maar wist je dat je Nutella ook eenvoudig en snel zelf kunt maken? Hieronder vind je het recept!

Recept: Nutella huisgemaakt

Ingrediƫnten:
– 230 gram gecondenseerde melk
– 85 gram pure chocolade
– 75 gram hazelnoten
– 20 gram honing

image003

Bereidingswijze:

1. Verwarm allereerst de oven voor op 150 graden. Weeg ondertussen de ingrediƫnten af en snijd de chocolade in kleine stukjes.

image005

2. Verspreid de afgewogen hazelnoten over een bakplaat en zet deze voor ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.

image007

3. Voor de Nutella moeten de gebruneerde hazelnoten fijngemalen worden. Dat kun je doen in een blender of keukenmachine.

image009

4. Doe de chocolade, gecondenseerde melk en de honing bij elkaar in een kom en verwarm dit au bain-marie. Laat de chocolade smelten en meng het door elkaar tot er een egale massa ontstaat.

image013

image015

image017

5. Spatel de vermalen hazelnoten door het chocolademengsel en roer dit goed door.

image019

image021

En dan is de zelfgemaakte Nutella klaar!

image023

image025

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *