Als je koekjes aan het bakken bent, is het vaak moeilijk om niet van het deeg te snoepen. Het lijkt onschuldig, maar van het eten van rauwe eieren kun je de salmonellabacterie oplopen en ook in ongebakken bloem kunnen slechte bacteriën zitten. Gelukkig zijn deze ingrediënten te vervangen en kun je zo toch op een veilige manier rauw koekjesdeeg eten. Lees verder voor het recept voor chocolate chip cookie-deeg, zónder ei en bloem.
Ingrediënten:
– 80 gram roomboter
– 65 gram lichtbruine basterdsuiker
– Een eetlepel vanillesuiker
– 4 gram zout
– 200 gram gecondenseerde melk
– 180 gram amandelmeel of rijstmeel
– 120 gram van je favoriete chocolade
Bereidingswijze:
1. Weeg alle ingrediënten af.
2. Snijd de chocolade in stukjes. Je kunt natuurlijk ook chocolate chips gebruiken.
3. Roer de boter met een garde glad, maar niet luchtig. Je hebt voor dit recept geen mixer nodig.
4. Voeg de lichtbruine basterdsuiker, de vanillesuiker en de zout toe aan de boter. Meng dit tot het een geheel is.
5. Voeg nu in de gecondenseerde melk toe. Meng het wederom tot een geheel.
6. Voeg de amandelmeel in één keer toe. Voordat de meel helemaal is opgenomen, voeg je de chocolade toe. Omdat het koekjesdeeg niet de oven in gaat, is het niet noodzakelijk om bakvaste chocolade te gebruiken.
Meng het koekjesdeeg tot het een geheel is en je er bolletjes van kunt maken.
Bewaar het deeg in de koelkast.
Dit recept kan ook heel goed als midnight snack dienen, want het is binnen 10 minuten gemaakt en de ingrediënten kun je standaard in huis hebben. Zowel amandelmeel als gecondenseerde melk is lang houdbaar.
Tip: Om het extra lekker te maken, kun je de cookie dough-balletjes even in de vriezer plaatsen en daarna door de gesmolten chocolade halen.
Ziet er lekker uit! Hoe lang blijft de deeg nog goed in de koelkast?