Maak je eigen koekjesuitsteker


Review

Koekjes bakken verveelt eigenlijk nooit, of het nu een zonnige middag of een knusse winteravond is. Je kunt elke keer een ander recept, een andere garnering óf een andere uitsteker gebruiken. Hoe leuk zou het dan wel niet zijn om je eigen koekjesuitsteker te maken? Bij de webshop Koek-it kun je een doe-het-zelfpakket bestellen om op die manier je eigen stekers te creëren. Hieronder les je de review!

Cookie cutter maken

De eerste indruk
Het doe-het-zelfpakket wordt verzonden in een koker en past daardoor gewoon in de brievenbus. In de koker zitten vijf strips die gemaakt zijn van vertind blik, dubbelzijdig tape en een gebruiksaanwijzing. In de gebruiksaanwijzing staat duidelomschreven hoe je te werk moet gaan en wat je naast de strips en de dubbelzijdige tape nog meer nodig hebt.

image003

In gebruik
In de handleiding en op de website van Koek-It staat dat je op papier een tekening kunt maken en de strip er langs kunt buigen. Dit is een heel leuk idee! Kinderen kunnen zo hun zelfbedachte tekenfiguren tot leven laten komen door er een koekjesuitsteker van te maken en daar dan weer deeg mee uit te steken.

De strips zijn makkelijk te buigen met de hand. Echter moet je van tevoren wel bedenken hoe groot het figuur is dat je gaat maken, want deze strips zijn 30 cm lang en dus uitsluitend bedoeld voor eenvoudige en niet al te grote figuren. Je moet ook nog 2 centimeter overhouden, zodat je de twee uiteinden aan elkaar kunt maken met de dubbelzijdige tape. Koek-it verkoopt ook een XL-set, bestaande uit 5 strips van 75 cm.

image005

Je moet de vorm in één keer goed buigen, omdat je anders bobbels blijft zien. Die kun je niet meer recht buigen. Met je handen lukt het niet om scherpe hoeken en punten te buigen. Met een platbektang lukt dat wel, maar bijvoorbeeld een ster maken blijft moeilijk. Voor eenvoudige figuren kun je deze doe-het-zelfset goed gebruiken. Als je figuur af is, moet je de twee uiteinden ontvetten met alcohol, zodat de tape blijft plakken. Met een schaar knip je een stukje dubbelzijdig tape af en plak je deze tussen de uiteinden. De tape blijft goed zitten. Ook nadat je deeg hebt uitgestoken, laat deze niet los.

image007

image009

image011

Conclusie
Dit doe-het-zelfpakket van Koek-it, waarmee je je eigen koekjesuitsteker kunt maken, is heel leuk voor kinderen. Verwacht niet dat je met deze set de moeilijkste figuren kunt maken, want daar zijn de strips niet lang genoeg voor en het buigen gaat soms lastig. Hobbels blijf je zien. Desalniettemin is het idee van het creëren van je eigen cookie cutter geweldig.

Dit doe-het-zelfpakket is te koop in de webshop van Koek-it en kost € 8,50.

image013

Follow

1 Comment

 1. Dit vind ik een prachtige oplossing voor mijn probleem!
  Ik ben al heel lang op zoek naar een uitsteker in de vorm van ‘Nederland’, die in eoa tv-programma werd gebruikt..
  In de kookwinkels Duikelman, Amsterdam (afgelopen zaterdag nog) en bij Kookpunt, Rotterdam (een aantal weken geleden) niet leverbaar, ook op het internet ben ik niet geslaagd.

  Verder:
  Kunnen de strips ingekort worden?
  Kan ik een gemaakte vorm meebakken in de oven?
  Ik wil de vorm namelijk ook vullen met iets hartigs dat ‘in vorm’ moet blijven.

  Bij voorbaat dank voor uw antwoord!

  Met vriendelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *