Review: Zoku Ice Cream Maker


Nu het eindelijk zomers weer aan het worden is, kan een heerlijk ijsje natuurlijk niet ontbreken. IJs bereiden is echt een vak apart. Toch is het mogelijk om thuis met slechts een aantal ingrediënten en benodigdheden romig schepijs te maken. Het merk Zoku heeft een speciale ijsmaker op de markt gebracht waarmee je – letterlijk – in een handomdraai ijs kunt maken.

Zoku Ice Cream Maker

De eerste indruk
De Zoku Ice Cream Maker zit in een verpakking die best klein is. Als je de doos opent, zie je een speciale scraper, een soort spateltje. Daarmee kun je het ijs van de rand schrapen. Verder zit er een boekje met uitleg en recepturen in de doos. De Zoku Ice Cream Maker is een kom met daaronder een plastic kom. Enkel de kom met rvs hoef je in de vriezer te zetten. Doe dit een dag voordat je ijs gaat maken. Zo weet je zeker dat de kom koud genoeg is om het ijs te maken.

image003

image005

image007

In gebruik
Het maken van ijs met deze Zoku Ice Cream Maker gaat niet heel anders dan met een echte ijsmaker. Het enige verschil is dat je het mengsel met de hand mixt tot het ijs is geworden.
De plastic kom die ook in de verpakking zit, kun je gebruiken voor het mengen van de ingrediënten. Houd er rekening mee dat er maar 140 gram in de rvs kom past. De recepten die in het bijgeleverde boekje staan, zijn daar niet op aangepast. Het beste kun je de recepten omrekenen tot je in totaal 140 gram hebt. Als je wel precies het recept uit het boekje gebruikt, heb je te veel over.

image009

De ingrediënten die je in de plastic kom goed gemengd hebt, giet je in de rvs kom. Het is belangrijk dat je direct het spateltje bij de hand hebt, want de randen zijn ijskoud. Als je het ijs er niet goed vanaf schraapt, wordt het te hard en krijg stukjes in het ijs. Blijf dus tijdens het koelen van het mengsel tot het ijs is geworden, goed schrapen.
Het duurt zo’n 5 minuten voordat het mengsel verandert in ijs en je het kunt serveren.

image011

Voordelen van de Zoku Ice Cream Maker
– Deze ijsmaker is snel in gebruik.
– Voor het uittesten van een nieuwe smaak ijs is dit een snelle en handige manier.
– Als je goed mengt en bijschraapt, wordt het ijs heel glad en zal het geen stukjes bevatten.
– Je kunt de Zoku Ice Cream Maker makkelijk afwassen met de hand, omdat je de onderdelen uit elkaar kunt halen.

Nadelen van de Zoku Ice Cream Maker
– De recepten zijn ietwat eenvoudig. Het is meer slagroomijs dan echte gelato. Je kunt natuurlijk wel altijd je eigen recepten gebruiken.
– Omdat de rvs kom best klein is, is het best moeilijk mengen. Ook kan het zijn dat je een gummispatel handiger vindt werken dan het spateltje.

image013

Je kunt de Zoku Ice Cream Maker o.a. kopen bij Bol.com voor € 34,95.

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *