Chocoladedecoraties maken met bubbelfolie


Er zijn talloze manieren om chocoladedecoraties te maken. Je kunt voor de hand liggende hulpmiddelen gebruiken, zoals een krabber, een mesje of een cornetje, maar wist je dat het ook kan met bubbelfolie, dat bobbelige plastic verpakkingsmateriaal? Het is nog eenvoudig ook! Lees snel verder om te zien je hoe je hiermee een chocoladedecoratie maakt.

image011

Wat heb je nodig?

– Chocolade
– Bubbelfolie
– Pan
– Schaal
– Paletmesje
– Kleine ronde steker

image003

Hoe maak je chocoladedecoraties met bubbelfolie?

1. Waar je mee begint, is het smelten van de chocolade. Je kunt dit volgens de au bain-marie-methode doen of je zet een schaaltje met chocolade in de magnetron. Voor deze decoraties is het belangrijk dat de chocolade getempereerd is. De juiste temperaturen zijn:
Witte chocolade: 29 ˚C
Melkchocolade: 30 ˚C
Pure chocolade: 31 ˚C

Je kunt een deel van de chocolade achterhouden en deze nadat je chocolade gesmolten hebt, toevoegen tot de juiste temperatuur is bereikt.

image005

2. Als de chocolade de juiste temperatuur heeft, giet je dit over het bubbelfolie. Strijk het uit, zodat de laag overal even dik is.

image007

image009

3. Je kunt nu twee dingen doen: de chocoladeplak hard laten worden en deze later in stukken breken óf je kunt ronde decoraties maken. De fragiele plak heeft de neiging om snel te breken, dus je kunt de chocolade het beste uitsteken als het nog niet helemaal hard is geworden. Als je rondjes hebt uitgestoken, kun je ervoor kiezen om de bobbeltjes te laten zitten of uit te drukken.

image011

Met deze chocoladedecoratie kun je bijvoorbeeld cakejes decoreren. Als je een groot en lang stuk bubbelfolie bestrijkt met chocolade zou je deze zelfs om de rand van een taart kunnen plaatsen, zoals je in dit filmpje kunt zien.

IMG_1337

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *