Gebakje voor vogels: krans van vogelvoer


De meeste mensen zijn gek op gebak, maar ook vogels willen wel eens een extraatje. Vooral tijdens deze barre wintermaanden is er weinig voedsel te vinden voor vogels. Je kunt natuurlijk zakjes pinda’s of kant-en-klare vetbolletjes ophangen in de tuin, maar het ook heel leuk om een taartje speciaal voor vogels te maken. Check hieronder hoe je met een tulbandvorm een krans van vogelvoer maakt.

Krans van vogelvoer

Wat heb je nodig?
– Een tulbandvorm
– Bakspray
– 550 gram vogelvoer
– 90 gram bloem
– 6 blaadjes gelatine
– 3 eetlepels honing
– Een spatel of lepel
– Een breed lint
– Een schaar

image003

Bereidingswijze:

1. Vet de tulbandvorm in met bakspray. Op de verpakking van de gelatine staan twee verschillende bereidingen. Kies voor dit recept voor de koude bereiding. Hierbij laat je de gelatine eerst weken in koud water en vervolgens leg je de blaadjes in een pan met een bepaalde hoeveelheid water. De gelatine verwarm je al roerend tot deze volledig is opgelost.

2. Doe de gelatine in een kom en doe daar de bloem en de honing bij. Roer dit snel en heel goed door, want de gelatine wordt snel hard. Het papje moet er glad en nattig uitzien.

image005

image007

3. Gooi nu het vogelvoer er in één keer bij en meng alles goed door elkaar met een spatel of lepel.

image009

4. Vul de tulbandvorm met het mengsel, verdeel het goed en druk het heel stevig aan. Zorg ook dat de randjes gevuld zijn, want dan krijg je een mooie krans. Laat dit een nacht op kamertemperatuur staan.

image011

image013

5. De volgende dag zal je zien dat mengsel hard is geworden. Je kunt de krans eenvoudig uit de tulbandvorm verwijderen door deze op z’n kop te zetten en erop te tikken.

image015

image017

6. Gebruik een stevig en breed lint om de krans op te kunnen hangen. Het ziet er extra leuk uit als je er nog een strik aan maakt.

image019

7. Hang de krans aan een tak. Dan is je gebakje voor vogels in de vorm van een krans met vogelvoer klaar!

image021

En nu maar hopen dat er veel vogeltjes op af komen!

image001

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *