Kapsel is de basis van een taart, of het nu gaat om een slagroomtaart of om een bavaroisetaart. Deze cake is luchtig en dat moet ook, want anders zou de taart – die tenslotte ook nog gevuld wordt – veel te machtig zijn.
In de bakkerij houden we bij de bereiding van een aantal producten standaard verhoudingen aan. Bij cake is dat 1:1:1:1 (boter – suiker – ei – bloem), bij soezenbeslag is dat 2:1:1:2 (water/melk – boter – bloem – ei) en bij kapsel is dat 2:1:1 (ei – suiker – bloem). Als je dit eenmaal weet, kun je eenvoudig met elke gewenste hoeveelheid het product bereiden.
De verhoudingen bij chocoladekapsel zijn hetzelfde als bij gewoon kapsel, alleen vervang je een deel van de bloem door cacaopoeder. Deze variant is niet alleen heel passend bij een chocoladetaart, maar ook geeft het net dat beetje extra bij bijvoorbeeld een taart met frambozenmousse.
Ingrediënten:
– 200 gram heelei
– 100 gram suiker
– 75 gram bloem
– 25 gram cacaopoeder