Hoe maak je chocoladeslagroom?


Voor de echte chocoladeliefhebber is een chocoladetaart het summum. Er zijn diverse manieren om een chocoladetaart te maken. Een eenvoudige chocoladetaart maak je van cacaokapsel en chocoladeslagroom. Chocoladeslagroom is snel en makkelijk te bereiden en bovendien een heerlijke vulling voor een taart. Ben je benieuwd hoe je dat maakt? Lees dan snel verder!

Chocolade Slagroom

Ingrediënten:
– 125 gram pure chocolade
– 250 ml slagroom
– 30 gram fijne kristalsuiker

Bereidingswijze:

1. Weeg allereerst de chocolade af. Smelt dit in de magnetron of volgens au bain-mariemethode.

2. Als de chocolade is gesmolten, zet je dit even apart en kun je ondertussen de slagroom lobbig slaan. Voor deze chocoladeslagroom is het niet noodzakelijk om de chocolade op temperatuur te brengen.

image009

3. Voeg nu een beetje room bij de gesmolten chocolade. Meng het goed en spatel dit chocolade-slagroommengsel vervolgens door de overige slagroom. Het is belangrijk dat je dit snel mengt, omdat je wilt voorkomen dat de chocolade hard wordt en er stukjes chocolade in je chocoladeslagroom komen.

image011

image015

4. De chocoladeslagroom zal snel dikker worden. Voor een eenvoudige chocoladetaart is deze chocoladeslagroom een ideale vulling én bovendien erg lekker!

image017

Follow

4 Comments

 1. Beste,

  Bij mij is het 1 keer gelukt daarna niet meer, de chocolade wordt snel hard en worden kleine stukjesnin de room, precies geschift. Ik laat zelfs de chocolade afkoelen zodat de temperatuurverschil niet groot is. Ik dacht dat ik de room te lang klopte maar dat is het niet.

  Alvast bedankt!

 2. Je kunt de chocolade (+/- 35 graden) vloeibaar houden met wat melk, room of water er door heen te roeren. Met te weinig van de genoemde vloeistoffen wordt de chocola dik. Kwestie van testen. Daarna is de vloeibare chocola beter met de geslagen room te mengen.

 3. Pierre hermé geeft in zijn recept het advies om:
  1. Slagroom te koken
  2. Op de chocola te gieten
  3. 12 uur in de koelkast te laten staan
  4. Op te kloppen.

  Hiermee heb je gegarandeerd goed resultaat!
  Geen extra suiker nodig ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *