How to: Een taart vervoeren


Stel je voor: je hebt net een prachtige taart gemaakt of gekocht en moet deze van A naar B krijgen. Op de fiets. In de regen. Op een hobbelige weg. Je kunt van tevoren al aan zien komen dat je taart niet mooi op de eindbestemming aan gaat komen. De decoratie vliegt alle kanten op en van de voorheen zo strakke spiegel is niet veel meer over. Is er voor dit nare probleem überhaupt wel een oplossing?

Passievrucht bavaroise

Nederland is een fietsland ten voeten uit. We gaan naar school met de fiets, doen boodschappen op de fiets en… vervoeren taarten op de fiets. Als je bij de bakker een taart koopt omdat je visite krijgt, wil je deze wel net zo mooi kunnen serveren als je ‘m in de etalage zag liggen. Of dat mogelijk is als je enkel een fiets hebt om van de bakker naar je huis te komen? Ja zeker, mits je de onderstaande tips opvolgt.

Schaf een speciale opbergbox aan
Tegenwoordig kun je in verschillende winkels, waaronder Blokker en Xenos, speciale opbergboxen voor een taart kopen. Deze heeft een handvat en is dit makkelijk vast te houden. Ook zijn de meeste opbergboxen doorzichtig. Mocht de taart verschuiven, dan kun je op tijd ingrijpen.

Werk de taart verder af op de plaats van bestemming
Als je een zelfgemaakte taart moet vervoeren op de fiets, kun je er ook voor kiezen om de taart af te maken als je aangekomen bent op de eindbestemming. Bekleed de taart voordat je gaat fietsen en spuit ‘m na de fietstocht pas op.

Kies de fietsroute met zorg uit
Het is belangrijk dat de route die je fietst geen hobbels of drempels heeft. Dat je daarvoor kilometers moet omfietsen, maakt op zo’n moment weinig uit. Je prachtige taart moet tenslotte de rit overleven.

Bicycle

Huur een taxi
Dat het bedrag dat je voor het taxiritje betaalt twee keer zo duur is als de taart zelf, neem je maar voor lief.

Neem een ‘repair kit’ mee
Soms weet je van tevoren al dat de crème tegen de doos aan gaat stoten of dat de decoratie eraf gaat vallen. In dat geval is het slim om een zogenaamde ‘repair kit’ mee te nemen, bestaande uit een paletmes, spuitzak met crème en decoratie.

Laat de persoon voor wie de taart is naar je toekomen
Maak van je eigen probleem het probleem van iemand anders.

Neem te allen tijden een grote plastic tas mee
Je weet tenslotte nooit wanneer je in een impuls een taart gaat kopen.

Koop een transportrekje voor op je fiets
Het is even een investering, maar je zult geen spijt krijgen als je ziet dat je taart mooi arriveert!

Maak een lelijke taart
Dan maakt het ook niet uit als ‘ie kapot gaat.

Of zet de taart gewoon op je hoofd!
Dat we daar niet eerder op zijn gekomen.

image003

Follow
photo by:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *