How to: Modelleer chocolade maken


Chocolade die kneedbaar is en waar je oneindig veel decoraties mee kunt maken voor taarten en gebakjes, dat klinkt toch als perfectie?! Wellicht heb je ooit gezien dat Buddy Valastro het in zijn succesvolle tv-programma ‘Cake Boss’ gebruikt. Deze modelleer chocolade wordt ook wel candy clay genoemd. Het heeft dezelfde textuur als marsepein en je kunt het dus kneden, vervormen en uitrollen. Ben je benieuwd hoe je modelleer chocolade maakt? Hieronder vind je het recept!

Chocolade roosje

Wat heb je nodig?
– 115 gram chocolade
– 2 eetlepels liquid glucose
– Schaaltje
– Lepel
– Plastic folie

image003

Voor het maken van kneedbare chocolade heb je enkel de ingrediënten chocolade en liquid glucose nodig. Die laatste is te koop in bak- en kookwinkels of online. De verdere bereidingswijze en wat je zoal met modelleer chocolade kunt doen, lees je hieronder!

Bereidingswijze:

1. Begin met het smelten van de chocolade. Je kunt zelf kiezen of je witte, melk of pure chocolade wilt gebruiken. Om het smelten van de chocolade sneller te laten lopen, is het slim om de chocolade in kleine stukjes te hakken.

image005

2. Als de chocolade volledig is gesmolten, voeg je daar in één keer de twee eetlepels glucose toe.

image007

image009

3. Roer het snel en goed door. Je zult merken dat het mengsel steeds steviger wordt. Als je het als een bal vast blijft plakken aan de lepel, is het klaar.

image011

4. Leg op je werkblad een stuk plastic folie en schep daar de modelling chocolate op. Bedek het af met een ander stuk plastic folie en druk het plat.

image013

5. Nu kun je gaan bedenken wat je met de modelleer chocolade wil maken! Omdat het kneedbaar is, kun je het ook uitrollen en uitsteken. Met een achterkant van een spuitmondje kun je makkelijk klein rondjes uitsteken. De blaadjes van een roos maak je door de uitgestoken rondjes te bedekken met plastic folie en bovenrand van de rondjes met je duim dunner te strijken.

image017

Chocolade roosje

Follow

2 Comments

    1. Hallo Andrea,
      Plastische chocolade kun je het beste af laten koelen, vervolgens uitrollen en dan verwerken. Er zijn verschillende recepten voor plastische chocolade en bij de ene soort laat je het een nacht rusten en rol je het daarna uit, maar bij deze soort kun je het vrijwel direct gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *