How to: Zelf chocolademelksticks maken


Het is weer volop winter en dat is hét moment om met een mok warme chocolademelk op de bank te kruipen. In de supermarkt kun je tegenwoordig kant-en-klare chocolademelksticks kopen. Dit zijn blokjes chocolade op een stokje die je in de warme chocolademelk doopt, totdat de chocolade is opgelost. Helaas zijn ze vaak best duur. Een goedkopere en leukere oplossing is om de chocolademelksticks zelf te maken! Hieronder zie je hoe je dat kunt doen.

Chocolademelk stick

Wat heb je nodig?
– Een ijsklontjesvorm
– Lollystokjes of ijsstokjes
– Chocolade naar smaak
– Marshmallows
– Extra smaakmakers, zoals kaneel of karamel

Bereidingswijze:

1. Smelt allereerst de chocolade die je wilt gaan gebruiken. Pak de ijsklontjesvorm erbij en een paar lepels en schep de chocolade in de vorm. Je kunt natuurlijk ook een spuitzakje of cornetje gebruiken om de vorm te vullen met de chocolade.

image003

2. Nu kan het versieren beginnen. Je kunt aan de chocoladeblokjes bijvoorbeeld karamel, vanille-extract, kaneel of een likeur toevoegen.

image005

3. Als je een vormpje helemaal hebt gevuld, steek je daar stokje met daaraan een marshmallow in. De marshmallow zorgt ervoor dat het stokje overeind blijft staan. En daarnaast is het nog een goede combinatie ook!

image007

4. Een ijsklontjesvorm heeft zo’n 12 vormpjes, dus je kunt meerdere chocolademelksticks maken. Als alle vormpjes gevuld zijn, zet je de ijsklontjesvorm in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.

image009

5. Als de chocolade is uitgehard, kun je de sticks uit de vormpjes verwijderen en natuurlijk in de warme melk dippen!

image011

image013

image015

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *