Je eigen pumpkin spice kruidenmengsel maken


Het koude, barre herfstweer is begonnen en tijdens deze tijd van het jaar komen de kruiden en specerijen weer tevoorschijn. Zonder kaneel, kruidnagel en nootmuskaat is de herfst eigenlijk niet compleet. Het zijn de smaken van dit seizoen. In Amerika gebruiken bakkers de zogenaamde ‘pumpkin spice mix’. Dit is een mengsel van kruiden die vooral worden toegevoegd bij het maken van gebak, muffins en koekjes met pompoen. In de mix zit dus niet daadwerkelijk pompoen. Koffieketen Starbucks verwerkt deze kruidenmix zelfs in hun razend populaire Pumpkin spice latte.
Het is gelukkig helemaal niet moeilijk om je eigen pumpkin spice kruidenmengsel te maken. Je hebt er slechts vijf kruiden voor nodig!

Pumpkin spice mix

Wat je nodig hebt:
– 2 eetlepels kaneel
– 4 theelepels gember
– 2 theelepels kruidnagel
– 2 theelepels piment
– 2 eetlepels nootmuskaat
– Een potje of flesje
– Eventueel een vijzel

image003

Als je deze vijf kruiden in je keukenkastje hebt staan, hoef je ze enkel bij elkaar te voegen – in de juiste verhouding uiteraard. Je zult merken dat de geur en smaak veel weg heeft van speculaaskruiden. Dat is ook niet zo gek, aangezien speculaaskruiden uit bijna dezelfde kruiden bestaat. De pumpkin spice mix is nét wat pittiger door de piment die eraan toe is gevoegd.

image005

image007

image009

image011

image013

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *