Als bakker voer je de hele dag verschillende technieken uit, zoals het opspuiten, garneren, maskeren, bekleden en decoreren van taarten. Hiervoor geldt overduidelijk: oefening baart kunst. Hoe vaker je met chocolade schrijft, hoe mooier de tekst zal worden. Om jezelf deze technieken aan te leren, kun je oefenen met een taart dummy. Dit is een stuk piepschuim dat de vorm heeft van een ronde taart. In de bakkerij wordt een dummy gebruikt bij het maken van showtaarten voor op een beurs of natuurlijk gewoon in de winkel. Deze taarten kun je tenslotte lang bewaren.
Taart dummies zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is in die vorm een dummy verkrijgbaar: zeshoeken, bloemen, cijfers, letters, kerstbomen, boeken en piramides. Eigenlijk allemaal vormen die weleens als taart worden besteld bij de bakker. Deze vormen koop je bij speciale webshops met bakkerijbenodigdheden of kookwinkels. Echter kun je voor de meest standaard vorm, de ronde zoals een taart, vaak ook terecht bij een hobbywinkel. Dit is hetzelfde als een taart dummy, maar daar wordt het meestal een schijf genoemd.
Kan ik het oefenen van bekleden ook met fondant en folie of moet het anders als je fondant gebruikt ipv marsepein?
Dank voor je uitleg