Oefenen met een taart dummy


Als bakker voer je de hele dag verschillende technieken uit, zoals het opspuiten, garneren, maskeren, bekleden en decoreren van taarten. Hiervoor geldt overduidelijk: oefening baart kunst. Hoe vaker je met chocolade schrijft, hoe mooier de tekst zal worden. Om jezelf deze technieken aan te leren, kun je oefenen met een taart dummy. Dit is een stuk piepschuim dat de vorm heeft van een ronde taart. In de bakkerij wordt een dummy gebruikt bij het maken van showtaarten voor op een beurs of natuurlijk gewoon in de winkel. Deze taarten kun je tenslotte lang bewaren.

Taart dummy

Taart dummies zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is in die vorm een dummy verkrijgbaar: zeshoeken, bloemen, cijfers, letters, kerstbomen, boeken en piramides. Eigenlijk allemaal vormen die weleens als taart worden besteld bij de bakker. Deze vormen koop je bij speciale webshops met bakkerijbenodigdheden of kookwinkels. Echter kun je voor de meest standaard vorm, de ronde zoals een taart, vaak ook terecht bij een hobbywinkel. Dit is hetzelfde als een taart dummy, maar daar wordt het meestal een schijf genoemd.

Bekleden met marsepein
Oefenen met het bekleden van een taart met marsepein kun je goed oefenen op een dummy. Ook krijg je er op deze manier gevoel voor hoe groot je de marsepeinen plak uit zal moeten rollen om de gehele taart te kunnen bedekken.

image003

Opspuiten
Een slim trucje is om plastic folie over de dummy te vouwen. Zo kun je oneindig blijven oefenen met opspuiten, want elke keer haal je het er weer vanaf. De taart dummy blijft schoon.    

image005

image007

Garneren & decoreren
Voor het oefenen met garneren van een taart kun je hetzelfde trucje toepassen: plastic folie. Het schrijven met chocolade is iets wat je heel vaak moet oefenen voordat je het onder de knie hebt. Ook voor het uitproberen hoe je een taart decoreert, is een dummy geschikt. Vouw hiervoor wederom een stuk plastic folie om de dummy heen en leg de decoratie zo op de taart dat het er aantrekkelijk uit ziet.

image009

image011

image013

Follow

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *