Rolfondant maken van marshmallows


Voor het decoreren van taarten wordt meestal marsepein of rolfondant gebruikt. Het is natuurlijk het leukste om de fondant, waarmee je de taart gaat bekleden, zelf te maken. Wist je dat dat heel eenvoudig, snel en goedkoop? Het geheime ingrediënt: marshmallows! Hieronder lees je hoe je in een handomdraai rolfondant maakt van marshmallows.

image001

Ingrediënten:
– 100 gram marshmallows
– 200 gram poedersuiker
– 12 gram water
– Eventueel kleurstof

image003

1. Weeg de ingrediënten af.

2. Snijd de marshmallows in kleine stukjes, zodat ze makkelijker zullen smelten.

image005

3. Doe de marshmallows samen met het water in een schaaltje dat magnetronbestendig is. Zet het schaaltje voor 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.

image007

4. Roer het door en zet het voor 20 seconden terug in de magnetron, zodat alle klontjes eruit zijn.

image009

5. Nu kun je beetje bij beetje de poedersuiker toevoegen. In het begin zal je merken dat het je het makkelijk door kunt roeren, maar op een gegeven moment wordt het mengsel zo stevig dat je het bijna kunt kneden. Dit is het moment om je werkblad te bestuiven met poedersuiker en het mengsel op je werkblad te leggen en onder toevoeging van de resterende poedersuiker door te mengen. Is het nog te plakkerig? Voeg dan wat extra poedersuiker toe.

image011

image013

6. Na een tijdje kneden, ontstaat er echt een deegachtig mengsel. Het lijkt net op rolfondant en is stiekem nog lekkerder ook!

Rolfondant van marshmallows

image016

image018

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *