Slagroom stijf kloppen zonder mixer


Een bakker is nergens zonder slagroom. Moorkoppen, bavaroisegebakjes, slagroomtaart, mousses; het zijn allemaal producten waarbij slagroom niet kan ontbreken. Thuis slagroom stijf kloppen doe je meestal met een mixer. Dit geeft echter meer afwas dan nodig. Je kunt namelijk ook gewoon slagroom kloppen in een glazen potje! Ideaal als je aan het kamperen bent en je een toetje wilt maken van slagroom en fruit. Niet iedereen neemt tenslotte een mixer mee op vakantie.

slagroom in een potje

Wat je nodig hebt:
– Potje (bijvoorbeeld een jampotje)
– Slagroom
– Fijne kristalsuiker
– Weegschaal

slagroom stijf kloppen

Je kunt het beste slagroom met een zo hoog mogelijk vetpercentage gebruiken. In de Nederlandse supermarkten is het hoogste aantal dat te vinden is vaak 35%.

Bereidingswijze:

1. Leg het potje dat je gaat gebruiken even in de vriezer. Hoe kouder de ‘omgeving’ van de slagroom is, hoe sneller de slagroom stijf zal worden.

2. Zet nu het potje op de weegschaal en vul het potje voor de helft met slagroom. Kijk hoeveel gram slagroom er nu in het potje zit, zodat je de goede hoeveelheid suiker kunt toevoegen. De verhouding die in de bakkerij en horeca wordt gebruikt, is 120 gram suiker op 1 liter slagroom. Gebruik je 150 gram slagroom? Voeg dan zo’n 18 gram suiker toe.

slagroom

slagroom stijf kloppen

3. De suiker kun je gelijk aan de slagroom toevoegen. Draai de deksel op de pot en schudden maar!

slagroom

slagroom schudden

4. Na zo’n 3 minuten zal je merken dat de slagroom niet meer heen en weer schudt. Dit is het moment dat je op moet letten dat je niet te lang doorgaat met schudden, want je wil natuurlijk niet dat de slagroom verandert in boter. Draai de deksel af en toe van de pot en kijk of de slagroom al stijf genoeg is.

slagroom

Het is natuurlijk extra lekker als je fruit toevoegt aan de slagroom!

slagroom

Slagroom met rode besjes en aardbeien

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *