Snel en eenvoudig roosjes maken van marsepein of fondant


Roosjes zijn de perfecte decoratie om een eenvoudige taart af te maken. En voor het creëren van roosjes van marsepein of fondant geldt echt: oefening baart kunst. Gelukkig is er een manier om heel snel en eenvoudig roosjes te maken die nog mooi zijn ook! Hieronder vind je een uitleg.

Roosjes

Benodigdheden:
– Marsepein of rolfondant
– Een stevig plastic zakje (bijvoorbeeld een diepvrieszakje)
– Eventueel poedersuiker
– Mesje

image003

Je kunt marsepein of rolfondant gebruiken als je een roosje wilt gaan maken.

Stap 1.
Kies de kleur marsepein die je wilt gaan gebruiken. Haal een klein stukje van de marsepein af en rol hier een balletje van. Rol het balletje vervolgens zo tussen je handen dat er aan een kant een punt ontstaat. Dit is de basis van het roosje.

image005

Stap 2.
Voor het maken van de blaadjes rol je eerst een balletje van een stukje marsepein. Plaats dit balletje in het stevige plastic zakje. Druk het balletje plat en maak één kant dunner door er met je duim overheen te wrijven.

image007

Stap 3.
Vouw het blaadje met de dunne kant naar boven om het opzetstukje.

image009

Stap 4.
Doe bij elk blaadje hetzelfde; rol een balletje, leg deze in het plastic zakje en maak de bovenkant kant dun. Vouw het tweede blaadje tegenover het eerste. Het derde blaadje vouw je vervolgens weer tegenover het tweede.

image011

image013

Stap 5.
Dit is de basis van een roosje. De volgende stap is dat je drie blaadjes maakt op dezelfde manier, maar de opbouw is anders. Je vouwt elk blaadje namelijk voor de helft onder de vorige. Je kiest voor drie blaadjes, omdat het roosje zo rond oogt. Bij het gebruik van bijvoorbeeld 4 blaadjes ziet het roosje er al snel vierkant uit. Op de foto’s hieronder kun je zien hoe de verdere opbouw van het roosje gaat.

image015

image017

image019

En dan is het roosje klaar! Wil je een groter roosje? Ga dan ronde voor ronde verder. De ronde hierna bestaat uit 5 blaadjes.

image021

image023

image025

Follow

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *