Valentijnscake met verborgen hartje


Binnenkort is het weer Valentijnsdag en stiekem is het dan best leuk om je geliefde te verrassen met iets wat je zelf gebakken hebt. Dat is een stuk persoonlijker dan wanneer je kant-en-klare koekjes of chocolade koopt in de winkel. Deze Valentijnscake lijkt van buitenaf vrij doorsnee, maar bij het aansnijden zie je dat er binnenin een rood hartje verstopt zit. Een perfecte verrassing, nietwaar?

Hartjescake Valentijnsdag

Voor het maken van een cake geldt de verhouding 1:1:1:1. Dat betekent dat als je 200 gram boter gaat gebruiken, je ook 200 gram suiker, 200 gram ei en 200 gram bloem af moet wegen. Voor een Valentijnscake heb je net wat meer ingrediënten nodig, want je moet twee keer een cake bakken.

Hoe ontstaat dat rode hartje?
Het creëren van een rood hartje in een cake is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je begint met het maken van een gewoon cakebeslag waar je rode levensmiddelenkleurstof aan toevoegt. Heel veel rode kleurstof. Als je dit niet in huis hebt of niet wilt gebruiken, kun je ook cacaopoeder toevoegen. Dan krijg je bruine hartjes! Let er dan wel op dat je een deel cacaopoeder in plaats van een deel bloem gebruikt, omdat anders de verhoudingen niet meer kloppen.

Wanneer het cakebeslag rood is gekleurd, kun je twee dingen doen: het in een cakeblik storten of het op een bakplaat met randen uitstrijken. Bij die twee is de baktijd wel korter. Als je het rode cakebeslag hebt gebakken in een cakeblik, snijd je na het bakken en afkoelen plakjes van de cake. Met een uitsteker in de vorm van een hartje steek hartjes uit.

image003

Leg de cakehartjes even opzij en ga verder met de tweede cake. Maak weer een cakebeslag en stort deze – natuurlijk zonder te kleuren – tot de helft in een cakeblik. Houd het resterende cakebeslag nog even apart. Pak de uitgestoken cakehartjes er weer bij en plaats deze naast elkaar in het cakebeslag. Stort de rest van het cakebeslag eroverheen. Tijdens het bakken zullen de cakehartjes wel naar boven ‘drijven’, maar voor het plaatsen ervan is het handig als je het op deze manier doet.

image005

image007

Tijd om de cake af te bakken! Je zal merken dat bij de eerste twee plakjes de hartjes niet zo mooi van vorm zijn, maar daarna ziet het er prachtig en strak uit!

image009

image011

image013

Follow

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *