Je wist vast al wel dat wanneer je slagroom te lang doorklopt, het boter wordt. Maar waarom zou je dat niet met opzet doen en zo een eigen boter creëren?! Een verse, zelfgemaakte kruidenboter is in no time gemaakt en bovendien erg lekker! Hieronder zie je hoe je kruidenboter maakt van enkel slagroom, zout en diverse kruiden.

Ingrediënten:
– Slagroom
– Zout
– Kruiden, zoals peterselie, knoflook, dille en peper.

Overige benodigdheden:
– Kom
– Mixer
– Zeef
Bereidingswijze:
1. Klop de slagroom in een kom stijf met een mixer.

2. Als de slagroom zo stijf is dat het bijna gaat schiften, voeg je zout en kruiden naar smaak toe.

3. Niet lang hierna zal je zien dat de slagroom schift en er een los deel vocht en een los deel vet ontstaat. Om het vocht en het vet van elkaar te scheiden, zeef je het. Je kunt de boter daarna al bij elkaar knijpen!


4. Je kunt de boter nu in een botervlootje of ander schaaltje doen.

Beleg er een stukje stokbrood mee en genieten maar!


