Zelf chocoladeveertjes maken


Voor het decoreren van een taart is het natuurlijk het leukste om chocoladedecoraties te gebruiken die je zelf gemaakt hebt. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met enkel gesmolten chocolade en een mesje kun je heel snel en eenvoudig veertjes maken. Zo ziet je taart er net even wat unieker uit. Hier lees je hoe je in een handomdraai chocoladeveertjes maakt!

IMG_0260

Voor chocoladedecoraties wordt in de bakkerij cellofaanfolie gebruikt, maar dat is niet makkelijk te krijgen. Daarvoor zal je toch echt naar een speciale bak- of kookwinkel moeten gaan.
Wil je thuis chocoladeveertjes maken? Dan kun je in plaats van cellofaanfolie bijvoorbeeld inpakfolie van de bloemist of gewoon een stevige, doorzichtige insteekhoes gebruiken. Het belangrijkste is dat je het op maat kunt knippen en dat het plastic los kan komen van het product zonder deze kapot te maken.

Nodig:
– Mesje
– Pure chocolade
– Een stevige insteekhoes
– Schaar
– Schaal en pan
– Spatel
– Doekje
– Voedselthermometer

chocoladeveertjes

Hoe maak je chocoladeveertjes?

1. Laat de chocolade u bain-marie smelten. Houd een derde deel chocolade achter en snijd deze chocolade in kleine stukjes.

chocoladeveertjes

2. Ondertussen knip je van het insteekhoesje een strook af.

chocoladeveertjes

3. Plaats de strook op de rand van het werkblad, zodat je het mesje helemaal recht kan houden.

4. Als de chocolade is gesmolten, kun je de achtergehouden chocolade er doorheen spatelen.

chocoladeveertjes

5. Houd een thermometer in de gesmolten chocolade. Als deze circa 31 ⁰C aangeeft, zit je goed.

6. Haal het mesje door de chocolade en laat de overtollige chocolade er aflopen. Strijk de andere kant van het mesje af aan de zijkant van de kom. Plaats het mesje met de chocolade nu op de doorzichtige strook. Til het mesje langzaam op en haal deze vervolgens naar je toe.

IMG_2337

IMG_2342

Laat de chocoladeveertjes hard worden en gebruik ze als garnering voor een taart!

Een andere, eenvoudige chocoladecoratie is het ‘chocoladehaaltje’. Met een spuitzakje spuit je kleine dopjes chocolade op een stukje plastic. Vervolgens haal je je vinger daar van onder naar boven overheen, zodat er een haaltje ontstaat.

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *