Bakker Dominique Ansel is de man achter de cronut. In het jaar 2013 bracht hij deze inmiddels wereldberoemde donut-croissant op de markt. Nu, jaren later, staan er voor zijn winkel in New York nog steeds elke dag opnieuw lange rijen van mensen die de cronuts willen proeven.
Een vliegticket naar New York boeken is niet meer nodig, want zeer binnenkort is het dan eindelijk zover: de eerste bakkerszaak van Dominique Ansel wordt geopend in Europa! Vanaf 30 september kun je in Londen de echte, originele cronut proeven.
Dominique Ansel bereidt voor in zijn gelijknamige bakkerij de beste producten. Dat kan ook haast niet anders met zijn Franse afkomst. In Paris werkte hij 7 jaar lang bij de prestigieuze patisserie Fauchon. Met de kennis die hij daar op deed, vertrok hij naar de New Yorkse wijk Soho om zijn eigen bakkerij te starten. Dat is nu bijna 5 jaar geleden. Sindsdien is Dominique Ansel een grote naam geworden in de patisserie. Na het op de markt brengen van de cronut, is hij zelfs uitgeroepen tot een van de 25 beste uitvinders van 2013.
Naast de cronut heeft hij ook het Milk & Cookie Shot bedacht. Dit is een chocolate chip cookie dat de vorm heeft van een shotglaasje. Het eetbare glaasje is aan de binnenkant voorzien van een dun laagje chocolade en wordt daarna gevuld met melk. Zijn inspiratie haalde Dominique Ansel uit het feit dat mensen hun koekje vaak in de melk dippen. Met het Milk & Cookie shot heb je het chocoladekoekje en de melk in één.
Op vrijdag 30 september om 8 uur ’s ochtends zal de winkel van Dominique Ansel in de Londense wijk Belgravia geopend worden. Als de cronuts bij onze westerburen net zo populair zijn als in New York, dan zullen de eerste klanten al rond 05:30 uur voor de deur staan.
Niet alleen voor de cronut is het de moeite waard om een kijkje te nemen in de bakkerszaak van Dominique Ansel; je kunt er ook prachtige gebakjes, taartjes, cakes, koekjes en hartige producten kopen.