Nieuw tv-programma ‘Hollandse Bakkers’ op 24Kitchen


Op zaterdag 6 februari gaat op de zender 24Kitchen een nieuw tv-programma van start, genaamd ‘Hollandse Bakkers’. Acht weken lang zullen bekende bakkers op elke zaterdag om 19:00 uur hun favoriete taart of gerecht bereiden. Als kijker kun je op de handen van de beste bakkers kijken en op deze manier nieuwe technieken leren en inspiratie opdoen. Elke bakker heeft tenslotte zijn eigen specialiteit, kennis en stijl. Menno de Koning, de winnaar van het tweede seizoen van ‘Heel Holland Bakt’, trapt de serie aanstaande zaterdag af.

Hollandse Bakkers

De bakkers in ‘Hollandse Bakkers’

Menno de Koning
De Haagse thuisbakker besloot in 2014 deel te nemen aan het populaire tv-programma ‘Heel Holland Bakt’. Met zijn Captain America Hidden Design Cake – een taart met binnenin de Amerikaanse vlag – won hij de wedstrijd. Na vele interviews en het uitbrengen van een eigen boek, is een aflevering van ‘Hollandse Bakkers’ zijn nieuwste project.
De aflevering met Menno de Koning wordt op 6 februari om 19:00 uur uitgezonden.

Job van Berkel
Patissier Job van Berkel is eigenaar van de prachtige patisserie Tout in Amsterdam. Als één van de eersten introduceerde hij de macaron in Nederland. Job van Berkel werkt het liefst met verse en pure ingrediënten. Het kan bijna niet anders dan dat het gerecht dat deze patissier in ‘Hollandse Bakkers’ bereidt, een waar kunstwerkje is.
De aflevering met Job van Berkel wordt op 13 februari om 19:00 uur uitgezonden.

Hidde de Brabander
Hidde de Brabander is een bekende naam in de patisserie. In 2010 richtte hij zijn eigen bedrijf ‘Dreams of Magnolia’ op. Met een brede werkervaring – zowel in de banketbakkerij als in de beste restaurants en patisserieën – is Hidde de Brabander zeker iemand waar bakliefhebbers veel van kunnen leren.
De aflevering met Hidde de Brabander wordt op 20 februari om 19:00 uur uitgezonden.

Sarena Solari
Naast Menno de Koning is er nog een winnaar van ‘Heel Holland Bakt’ in dit nieuwe tv-programma te zien, namelijk Sarena Solari. Zij won het laatste en meest recente seizoen. Sarena Solari heeft een Italiaanse roots en dat zie je vaak terug in haar taarten. Of ze die Italiaanse invloeden ook heeft verwerkt in het gerecht dat ze in ‘Hollandse Bakkers’ maakt, zullen we zien in februari.
De aflevering met Sarena Solari wordt op 27 februari om 19:00 uur uitgezonden.

image006

Kees Raat
Chocolatier, patissier en ijsmaker Kees Raat heeft in Amsterdam zijn eigen winkel, genaamd ‘Metropolitan’. Het is een waar walhalla voor elke chocolade- en ijsliefhebber. Kees Raat werkt met pure en verse grondstoffen. Zo roostert hij zelf nog de cacaobonen voor zijn chocoladeproducten. De kans is groot dat er chocolade verwerkt is in de taart die hij maakt voor ‘Hollandse Bakkers’.
De aflevering met Kees Raat wordt op 5 maart om 19:00 uur uitgezonden.

Danny Jansen
Danny Jansen werkte al jarenlang achter de schermen bij o.a. Life & Cooking toen hij bij 24Kitchen terecht kwam. Inmiddels presenteert hij meerdere programma’s voor deze zender, zoals ‘Grenzeloos Koken’ en ‘Zoals Alleen Oma Dat Kan’. Danny Jansen is begonnen als kok bij een steengrill restaurant, maar klom al snel omhoog naar een sterrenrestaurant. Daar kwam hij in aanraking met patisserie en een nieuwe liefde was geboren.
De aflevering met Danny Jansen wordt op 12 maart om 19:00 uur uitgezonden.

Issa Niemeijer
Sommige mensen zijn voorbestemd om bakker te worden, maar dat is bij Issa Niemeijer niet het geval. Integendeel zelfs. Hij studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en een succesvolle carrière lag in het verschiet. Tot hij op een dag besloot het roer compleet om te gooien: hij wilde bakker worden. Met zijn broer opende hij in 2008 zijn eigen ambachtelijke Franse bakkerswinkel ‘Gebroeders Niemeijer’. Sinds 5 jaar runt Issa Niemeijer de zaak alleen. Hij bakt zijn producten met eigen receptuur in een grote steenoven. Halffabricaten, ingrediënten die bewerkt zijn of toevoegingen zijn een no go.
De aflevering met Issa Niemeijer wordt op 19 maart om 19:00 uur uitgezonden.

Cees Holtkamp
Met zijn bijnaam ‘koning van de patisserie’, kan Cees Holtkamp natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Nog steeds is patisserie Holtkamp in Amsterdam – inmiddels overgenomen door zijn dochter en schoonzoon – één van de bekendste en meest succesvolle van Nederland.
De aflevering met Cees Holtkamp wordt op 26 maart om 19:00 uur uitgezonden.

Follow

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *