Wat is een mille crêpes?


Een crêpe is een van de klassiekers uit de Franse keuken. Deze flinterdunne pannenkoek wordt meestal geserveerd met suiker, fruit en/of een likeur. Toch blijft het altijd een mooie uitdaging om een traditioneel product om te vormen tot een nieuwe, hedendaagse versie. En het resultaat mag er zijn. Maak kennis met de mille crêpes!

Mille Crepe

Mille crêpes betekent vertaald ‘duizend crêpes’. Voor dit gerecht worden dan ook een heleboel crêpes gemaakt. Zo’n dun pannenkoekje wordt gemaakt van melk, ei, bloem en boter. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, maar een mille crêpes is een taart die bestaat uit 20 of meer crêpes. Tussen elk crêpelaagje kan – na het koelen van de crêpes – bijvoorbeeld een laagje banketbakkersroom of chocoladecrème worden aangebracht. Dit maakt de taart extra smeuïg en smaakvol.
Doordat de crêpes netjes op elkaar worden gestapeld, ontstaat er echt een taart. Wanneer je de mille crêpes aansnijdt, zie je het bijzondere effect van de laagjes.

crepe cake

Deze taart is niet moeilijk om te maken, maar wel zeer tijdrovend. Desondanks is het eindresultaat de moeite waard.
Om een mille crêpe helemaal af te maken, kun je de taart opspuiten met meringue en dit vervolgens bruleren met de gasbrander. Ook zorgt een glanzende, strakke geleilaag altijd voor een mooie afwerking.

orange_crepe_cake

Follow
photos by: & ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *