De leukste foodfestivals in 2016


Mobiele keukens en bakkerijen zijn enorm in opkomst. De zogenoemde foodtrucks poppen als paddenstoelen uit de grond. Tegenwoordig worden er zelfs heuse foodfestivals georganiseerd! Of je nu gek bent op Italiaans ijs, luxe delicatessen of de Aziatische keuken; er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je de foodfestivals die je in 2016 zeker niet mag missen!

image001

Gelato Festival – Amsterdam
Vorig jaar heeft er voor het eerst in Nederland een Gelato Festival plaatsgevonden. Deze twee zomerse festivaldagen stonden geheel in het teken van ambachtelijk Italiaans ijs. Diverse Italiaanse ijsspecialisten maakten een Europese tour waarbij ze na onder meer Rome en Milaan naar Amsterdam kwamen om hun kunsten te tonen.
Van tevoren kon je een speciale Gelato Card kopen voor € 5,- en daarmee mocht je tijdens het festival 5 smaken ijs proeven en deelnemen aan workshops. Er is goed nieuws, want zeer waarschijnlijk zal het Gelato Festival ook in de zomer van 2016 in ons land georganiseerd worden. Een beetje ijsliefhebber moet dit natuurlijk bezocht hebben!

Festival der Zoete Verleidingen – Sleen
In 2016 zal alweer de vijfde editie van het Festival der Zoete Verleidingen plaatsvinden in het Drentse plaatsje Sleen. Van 4 t/m 6 augustus kunnen bakliefhebbers hun hart ophalen, want er zijn diverse stands met gebakjes, taarten, bakmaterialen, ambachtelijk gemaakte jams, luxe thee- en koffiesoorten, kook- en bakboeken en prachtige serviezen. Ook voor demonstraties en workshops ben je op dit festival aan het goede adres. Heb je gluten- of lactoseallergie? Dan kun je terecht bij verschillende stands die producten hebben die gluten- en lactosevrij zijn.

Noosa International Food & Wine Festival 2013

Food Film Festival – Amsterdam
Het bekijken van documentaires over eten combineren met het nuttigen van de beste en lekkerste gerechten? Het kan op het Food Film Festival, dat dit jaar al zes jaar bestaat. Om het vijfjarig bestaan te vieren, ging het Food Film Festival vorig jaar ‘on tour’ en deed het Groningen, Utrecht Amsterdam, Wageningen en Den Haag aan. Op elk festival waren de gerechten die de koks bereidden weer anders, aangezien ze geïnspireerd waren door de regionale gerechten en producten.
Het is nog onbekend of en wanneer dit driedaagse festival in 2016 zal plaatsvinden. Maar één ding is zeker: als je van culinaire hoogstandjes houdt en daarbij graag een bijpassende foodfilm bekijkt, is het Food Film Festival het helemaal voor jou.

Rrrollend Foodtruck Festival – Diverse Nederlandse steden
Rrrrollend is een openlucht foodtruck festival dat je eigenlijk kunt zien als één groot restaurant. Vanwege het grote succes vind je dit festival minimaal een keer per jaar terug in de grote steden, waaronder Leiden, Groningen, Zwolle en Rotterdam. Op het festival kun je zeer uiteenlopende gerechten en hapjes proeven van verschillende keukens. De mobiele keukens zijn er bijvoorbeeld in de vorm van authentieke volkswagenbusjes, bakfietsen en caravans die gepimpt zijn. De toegang voor Rrrollend Foodtruck Festival is gratis.

patisseries de Taman Café (ORANGE,FR84)

Culy Food Festival – Amsterdam
Culy.nl is sinds haar lancering in 2011 een van de bekendste foodwebsites van Nederland. Een eigen festival kon dus ook eigenlijk niet uitblijven. Afgelopen jaar organiseerde het team van Culy het eerste Culy Food Festival. Het doel was om op het festival dezelfde uitstraling te geven als Culy online doet. Het Paasweekend stond volledig in het teken van eten in de breedste zin van het woord. Naast de kraampjes waar je heerlijke hapjes en drankjes kon bestellen, waren er ook foodworkshops, werden er foodgadgets getest en leerde je de echte hotspots voor foodies kennen. Aan het eind van het weekend had je in elk geval genoeg inspiratie voor nieuwe recepten. Naar verwachting keert het Culy Food Festival in 2016 terug!

Foodtruck festival TREK – Diverse Nederlandse steden
TREK is een foodtruck festival dat in 2014 voor het eerst plaatsvond in Utrecht en Den Haag. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot festival dat zelfs in acht Nederlandse steden georganiseerd wordt. De stadsparken van o.a. Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn tijdens TREK omgetoverd tot een foodwalhalla met tientallen mobiele keukens. Terwijl je aan het genieten bent van biologische poffertjes en een versgeperst sapje, gaat de zon onder en klinkt op de achtergrond livemuziek. Voor een relaxte middag ben je bij het Foodtruck festival TREK aan het juiste adres.

Poffertjes

Follow
photos by: & ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *