Een bezoekje aan de Chinese bakker


In Nederland wonen mensen met allerlei culturele achtergronden. Het is natuurlijk heel leuk om gerechten en lekkernijen te leren kennen van mensen die van origine uit een ander land komen. Met name op de Westkruiskade in Rotterdam kun je je hart ophalen, want dit is dé multiculturele straat van deze stad. Hoe ziet een Chinese bakker er eigenlijk uit? En wat voor producten kun je er kopen? Je leest het hier!

IMG_1171

De Westkruiskade bevindt zich op loopafstand van het station van Rotterdam. Deze straat wordt ook wel het Chinatown van Rotterdam genoemd. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er; een Chinese kapper, een Chinese slager, een Chinees reisbureau, een Chinese kledingwinkel en natuurlijk een Chinese bakker.

Op de Westkruiskade zit een Chinese bakker genaamd ‘Mei Sum’. Het assortiment van een Chinese bakker is heel anders dan die van een Nederlandse bakker. Wat direct opvalt, is dat ze veel rolgebak maken. Mei Sum verkoopt maar liefst 7 verschillende soorten rolgebak.
Ook is het gebak erg kleurrijk. Met name cake met een groene kleur is iets wat je veel ziet in Chinese bakkerijen. Die kleur wordt verkregen uit het sap van pandanbladeren. Deze bladeren worden in Aziatische gerecht ook veel gebruikt als smaakmaker.

Chinese bakker

Chinese bakker

Chinese bakker

Chinese bakker

image011

Chinese bakker Mei Sum

Naast gebakjes verkoopt bakkerij Mei Sum ook bijzondere koeken, broodjes en hartige lekkernijen. Heb jij bijvoorbeeld ooit gehoord van een ‘zoet rode bonen broodje’ of een ‘sesam-meloen koek’?

Chinese bakker

Chinese bakker

Chinese bakker

Chinese bakker

Waar je bij de Nederlandse bakker al gauw € 2,- voor een gebakje betaalt, kost het bij de Chinese bakker Mei Sum maar € 1,- tot € 1,20! In de bakkerij zijn tafeltjes aanwezig, dus je kunt ook even gaan zitten en rustig genieten van je gebakje of broodje.

Chinese bakker Mei Sum Rotterdam

Aangezien er in deze bakkerij natuurlijk veel mensen met een Chinese nationaliteit komen, staat er voor hen een kastje met Chinese kranten, zoals Asian News. Deze mag je gratis meenemen.

Chinese bakker

Follow

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *