Mooie patisserieën in Nederland


De ambachtelijke bakker is al eeuwenlang een fenomeen in ons land. Sinds de middeleeuwen zijn er echte vakmensen die de meest heerlijke broden kunnen bakken. Maar het bleef niet alleen bij brood, want later kon je bij de bakker ook terecht voor koek en gebak. Als je nu in Frankrijk loopt, kom je de ene na de andere patisserie tegen.
Gelukkig voor de liefhebbers is deze luxueuze en gespecialiseerde vorm van banket inmiddels ook overgewaaid naar Nederland en kun je in de grote steden genieten van gebakjes waaraan je duidelijk kunt zien dat er veel aandacht aan is besteed. Wil je weten welke bijzondere patisserieën er onder andere in Nederland gevestigd zijn? Lees dan vooral verder!

patisserie

Patisserie Kuyt in Amsterdam
In 1974 openden Klaas en Marjan Kuyt een patisserie die ze naar hun achternaam vernoemden. Vandaag de dag is de luxe bakkerij niet meer weg te denken uit onze hoofdstad. Nog steeds worden de producten dagelijks met veel passie voor het vak bereid.
Patisserie Kuyt verkoopt koeken, crèmegebak, fruit- en chocoladetaarten, macarons, pavlova’s, hartige snacks, petit fours, cheesecake en bonbons. Stuk voor stuk zijn het ware kunstwerkjes van topkwaliteit. Het is dan ook niet zo gek dat patisserie Kuyt in 2006 werd benoemd tot beste patisserie van Nederland.
Sinds afgelopen 5 juli is er naast de winkel een tearoom geopend. Zo kun je je gebakje nuttigen onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, want ook daar is aan gedacht. De thee van Betjeman & Barton, die je zowel in de tearoom als in de patisserie zelf kunt bestellen, wordt door kenners gezien als de beste ter wereld.

patisserie kuyt

patisserie kuyt

kuyt

kuyt

kuyt

kuyt

patisserie kuyt

patisserie kuyt

Michel Patisserie & Chocolaterie in Haarlem
Wie dacht dat alleen in Amsterdam bijzondere patisserieën gevestigd zijn, zit helemaal fout! Al meer dan 11 jaar is Michel patisserie een begrip in de stad Haarlem. Met zijn team werkt patissier Michel elke ochtend in zijn atelier om de meest prachtige taarten, gebakjes, bonbons, koekjes, marsepeinen creaties en andere delicatessen te creëren. Alleen al van de etalage loopt het water je in de mond. Of je nu zin hebt in een schuimtaartje, een truffelbrique, een citroenmerengue gebakje of een kastanjetaartje met chocoladecake, kastanjecrème en whiskey; je vindt het er allemaal.
Extra leuk is dat deze patisserie en chocolaterie, die middenin het centrum van Haarlem zit, een mooi aangeklede tearoom heeft. Ook is er gedacht aan klanten met een bepaalde allergie. Bij elk product in de etalage staat een bordje waarop aangegeven is welke ingrediënten het bevat, zodat je direct kunt zien of iets bijvoorbeeld noten bevat.

michel patisserie

michel patisserie

michel patisserie

michel patisserie

Patisserie Soetenso in Leiden
Midden in de stad Leiden bevindt zich een prachtige patisserie, genaamd ‘Soetenso’. Je kunt hier niet alleen gebak en bonbons kopen, maar ook ijs! Daarmee onderscheidt Soetenso zich van veel andere patisserieën in Nederland. Eigenaren Nils Hendrikse en Jolanda de Groot brengen kunst en het genieten van heerlijk eten samen, want de taarten en gebakjes die in de vitrine te bewonderen zijn, kun je gerust heuse kunstwerken noemen.
Als je bij Soetenso gebakjes bestelt, zullen deze tijdens de rit naar huis niet verschuiven in de doos. De winkeldame spuit met een spuitzak namelijk voor elk gebakje een dopje gelei in de bodem van de doos. Vervolgens zet ze het gebakje hierop en zal deze keurig blijven staan!

soetenso

soetenso patisserie

soetenso

soetenso leiden

soetenso patisserie

soetenso

ijs soetenso

ijs soetenso

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *