Opening winkel van Arthur Tuytel in Papendrecht


Vanochtend om 09:00 uur opende toppatissier, chocolatier en glacier Arthur Tuytel op spectaculaire wijze zijn eerste winkel in Papendrecht. Zo’n 20 mensen stonden voor de winkel met een camera of mobiele telefoon in de aanslag, want dit moment moest natuurlijk worden vastgelegd.
Arthur Tuytel wordt gerekend tot de beste patissiers en chocolatiers van Nederland en een eigen winkel kon dus eigenlijk niet uitblijven.

Arthur Tuytel winkel

In zijn carrière heeft Arthur Tuytel al vele grote prijzen gewonnen, waaronder de Dutch Pastry Award. Ook behaalde Arthur hij met de andere leden van het Nederlands Patisserie Team in 2005 de 2e plaats op de Coupe du Monde de la Patisserie. Dit is de grootste patisseriewedstrijd ter wereld. Dat Arthur Tuytel een talent heeft voor het ontwikkelen van prachtige en creatieve producten, straalt ervan af.
Arthur Tuytel wilde zijn eerste echte winkel op een spectaculaire manier openen en hoe kan dat nu beter dan door een deur van chocolade te maken en deze in te trappen? Voordat het 09:00 uur was, lijmde de Arthur Tuytel himself grote stukken chocolade met gesmolten chocolade aan elkaar, zodat er een echte deur ontstond!

image003

image005

image007

Tijdens de opening van een winkel vol chocolade maak je natuurlijk al gauw de associatie met de film ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’. Een echte Willy Wonka kon dus ook niet ontbreken!

image009

Toen was het tijd om de binnenkant van de winkel te bewonderen, maar daarvoor moest wel de chocoladedeur worden ingetrapt. Naast een chocolaterie is de winkel van Arthur Tuytel ook een Salon de Thé. Je kunt er thee nuttigen die is ontworpen door theeproever Karel Thieme. Hij kreeg dan ook de mooie taak om de chocoladedeur kapot te maken.
Zijn idee was om deze te openen met een flesje zuiver water, dat symbool staat voor thee, maar de chocolade was veel te sterk. Er zat niets anders op dan de deur in te trappen. Dat gebeurde dan ook!

image011

image013

Bij binnenkomst werd iedere gast verwelkomd met een kopje Formosa Oolong-thee uit Taiwan en een zogenaamde ‘parel’, een crispy suikerballetje. Je kunt deze ook kopen in de winkel.

image015

Als je in de winkel van Arthur Tuytel stapt, word je overweldigd door een enorme chocoladefontein, een sculptuur van chocolade en een lange tafel en een wand met thee- en chocoladeproducten. Aan de linkerkant bevinden zich tafeltjes waar je aan kunt zitten en je thee, koffie en chocolademelk kunt nuttigen. Die thee, koffie en chocolademelk wordt daarachter bereid.

image017

image019

image021

image023

image025

image027

image029

image031

image033

image035

image037

image039

image041

image043

image045

image047

image049

image051

Na de Pasen zal de winkel van Arthur Tuytel ook een ijssalon worden. Wel kun je nu al diverse ijssmaken kopen die in een pint zitten.

image053

image055

De winkel van Arthur Tuytel is elke week op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend.

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *