Recept: Chouquettes


Chouquettes zijn ongevulde soezen die voor het bakken bestrooid worden met parelsuiker. In Franse patisseriën heb je ze misschien wel eens in de vitrine zien liggen.
Aan soezenbeslag wordt normaal gesproken geen of weinig suiker toegevoegd – het bestaat enkel uit melk en/of water, roomboter, bloem en zout – maar door de parelsuiker smaken chouquettes toch zoet én heeft het product ook direct een krokantje.
Daarnaast zijn chouquettes ook nog eens makkelijk en snel te maken! HIeronder vind je het recept.

Ingrediënten:
– 170 gram melk
– 70 gram roomboter
– 100 gram bloem
– 150 gram heelei
– 10 gram suiker
– 3 gram zout

Bereidingswijze:

1. Begin met het afwegen van de melk, de roomboter, de suiker en het zout. Zet de pan op het vuur. Laat de massa koken.

2. Weeg ondertussen de bloem en het heelei apart van elkaar af.

3. Als de massa in de pan kookt, zet je het vuur laag en voeg je in één keer de bloem toe. Roer stevig door totdat er een bal ontstaat. Wanneer deze licht glanst, is de massa goed gegaard.

4. Stort de bal in een bekken en meng de eieren één voor één door de massa heen. In eerste instantie lijkt de massa de eieren niet op te nemen, maar uiteindelijk zal er een glad geheel ontstaan.

5. Terwijl de eieren in de massa worden opgenomen, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Ook kun je alvast een spuitzak maken met een glad spuitmondje en een bakplaat klaarmaken.

6. Als de massa met de vlinder glad is gemengd, kun je de spuitzak vullen met het soezenbeslag. Spuit gelijke doppen op de bakplaat en bestrooi deze met parelsuiker.
Zet de bakplaat voor circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Stoom eerst kort.

Als de chouquettes mooi gesouffleerd zijn en een goudbruine kleur hebben, zijn ze klaar!

Follow

3 Comments

    1. Haha, heelei noemen we zo in de bakkerij. Het is eigenlijk gewoon ei. Zowel het eigeel als het eiwit. Maar omdat we in de bakkerij dus verpakkingen hebben met eigeel en eiwit, is het handig om het pak met ei ‘heelei’ te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *