Chouquettes zijn ongevulde soezen die voor het bakken bestrooid worden met parelsuiker. In Franse patisseriën heb je ze misschien wel eens in de vitrine zien liggen.
Aan soezenbeslag wordt normaal gesproken geen of weinig suiker toegevoegd – het bestaat enkel uit melk en/of water, roomboter, bloem en zout – maar door de parelsuiker smaken chouquettes toch zoet én heeft het product ook direct een krokantje.
Daarnaast zijn chouquettes ook nog eens makkelijk en snel te maken! HIeronder vind je het recept.
Ingrediënten:
– 170 gram melk
– 70 gram roomboter
– 100 gram bloem
– 150 gram heelei
– 10 gram suiker
– 3 gram zout
Bereidingswijze:
Omnomnom Jo! Ziet er lekker uit!
Alleen… wat is heelei?
Haha, heelei noemen we zo in de bakkerij. Het is eigenlijk gewoon ei. Zowel het eigeel als het eiwit. Maar omdat we in de bakkerij dus verpakkingen hebben met eigeel en eiwit, is het handig om het pak met ei ‘heelei’ te noemen.
Dankjewel! Niet moeilijk en klinkt héérlijk!