Recept: Eenvoudige vanillemousse


Er zijn ontelbaar veel recepten voor vanillemousse, bijvoorbeeld op basis van melk, pâte à bombe, slagroom of roomkaas. Wat al die recepten gemeen hebben, zijn de zwarte puntjes die je waarneemt in de mousse. Aan die zwarte puntjes herken je dat er echte vanille is gebruikt.
Hieronder zie je hoe je in een handomdraai een heerlijke vanillemousse maakt met slechts vier ingrediënten!

image001

Ingrediënten:
– 220 gram slagroom
– 60 gram suiker
– 70 gram eiwit (ongeveer gelijk aan 2 eiwitten)
– Een half vanillestokje

image003

Bereidingswijze:
1. Weeg de slagroom en de helft van de suiker af in een bekken. Schraap het merg uit de helft van een vanillestokje en voeg dit bij de slagroom.

image005

2. Klop de slagroom lobbig en zet het in de koelkast.

image007

3. Maak de gardes en de bekken goed vetvrij en klop het eiwit onder toevoeging van de resterende suiker stijf.

image009

4. Spatel het eiwit door het slagroommengsel.

image011

5. En dan is de vanillemousse klaar! Je kunt de mousse bijvoorbeeld verdelen over glaasjes. Ook kun je natuurlijk een flexipan mat gebruiken. Hiermee kun je mooie gebakjes creëren.

image013

image015

Follow

1 Comment

  1. Ik wil voor de kerstviering voor 28 kinderen een leuke traktatie maken. Ze willen graag iets met vanille mouse, hebt u suggesties voor mij. Oma van Juno en Xavier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *