Recept: Hartjeswafels


Op braderieën en evenementen staan vaak kraampjes die hartvormige wafels verkopen. Deze zijn knapperig en zoet, maar het is natuurlijk veel leuker en goedkoper om het zelf te maken! Lees verder voor een eenvoudig en toch heerlijk recept voor hartjeswafels!

image001

Dit recept is voor ongeveer 6 hartjeswafels.

Ingrediënten:
– 1 ei
– 60 gram roomboter
– 40 gram fijne kristalsuiker
– 200 ml melk
– 115 gram bloem
– 4 gram bakpoeder
– Snufje kaneel
– Snufje zout
– Een scheutje vanille-extract

image002

Overige benodigdheden:
– Wafelijzer
– Kwastje
– Zonnebloemolie
– 2 beslagkommen
– Mixer
– Spatel
– Sauslepel

Bereidingswijze:

1. Zet het wafelijzer alvast aan, zodat deze goed kan voorverwarmen.

2. Scheid het ei en klop het eiwit stijf in een kom, onder geleidelijke toevoeging van de helft van de fijne kristalsuiker.

image003

3. Klop nu in een andere kom de roomboter romig.

4. Voeg de overige ingrediënten – het eigeel, de melk, de resterende suiker, de bloem, de bakpoeder, het kaneel, de zout en het vanille-extract – nu in een keer bij de boter.

image004

5. Als je alle ingrediënten goed door elkaar hebt gemengd, kun je het eiwit er voorzichtig doorheen spatelen.

image005

6. Vet het wafelijzer in met zonnebloemolie en schep beslag in het wafelijzer.

image006

7. Bak de wafel ongeveer in 4 minuutjes gaar en goudbruin.

image007

image008

image009

image010

Follow

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *