Op braderieën en evenementen staan vaak kraampjes die hartvormige wafels verkopen. Deze zijn knapperig en zoet, maar het is natuurlijk veel leuker en goedkoper om het zelf te maken! Lees verder voor een eenvoudig en toch heerlijk recept voor hartjeswafels!
1. Zet het wafelijzer alvast aan, zodat deze goed kan voorverwarmen.
2. Scheid het ei en klop het eiwit stijf in een kom, onder geleidelijke toevoeging van de helft van de fijne kristalsuiker.
3. Klop nu in een andere kom de roomboter romig.
4. Voeg de overige ingrediënten – het eigeel, de melk, de resterende suiker, de bloem, de bakpoeder, het kaneel, de zout en het vanille-extract – nu in een keer bij de boter.
5. Als je alle ingrediënten goed door elkaar hebt gemengd, kun je het eiwit er voorzichtig doorheen spatelen.
6. Vet het wafelijzer in met zonnebloemolie en schep beslag in het wafelijzer.
7. Bak de wafel ongeveer in 4 minuutjes gaar en goudbruin.
Zijn dit die lekkere ouderswetse knapperige wafels ?
GOED EN DUIDELIJK
hoe lang kun je deze wafels bewaren en waar doe je ze het beste in
hoelang kun je deze wafels bewaren en waarin of moet je ze direcy gebruiken