Recept: Karamelsaus


Of het nu gaat om een apfelstrüdel, chocolate bombe, een paar bolletjes vanille-ijs of een gepocheerde peer: karamelsaus kan een dessert echt af maken. Wellicht denk je dat het heel moeilijk is om zelf karamelsaus te maken, maar gelukkig is niets minder waar. Met slechts vier ingrediënten heb je binnen tien minuten een heerlijke karamelsaus op tafel staan. Hieronder lees je het recept!

Karamelsaus recept

Ingrediënten:
– 250 ml slagroom
– 100 gram fijne kristalsuiker
– 40 gram roomboter
– Snuf zout

image003

Bereidingswijze:

1. Weeg allereerst alle ingrediënten af. De suiker kun je afwegen in een pan en de slagroom in een magnetronbestendig schaaltje. Snijd ook alvast de boter in kleine stukjes.

image005

2. Zet de pan met de suiker op middelhoog vuur. Je zult zien dat de randen snel smelten. Je kunt het even met een garde doorroeren, totdat alle suiker is gesmolten. Let op: je moet snel werken, want karamel verbrandt snel.

image007

3. Verwarm ondertussen de slagroom in de magnetron. De slagroom moet lauwwarm zijn, omdat dat makkelijker wordt opgenomen dan koude.

4. Als de slagroom is verwarmd en de gesmolten suiker een mooie karamelkleur heeft, zet je het vuur iets lager. Voeg de slagroom in drie scheutjes toe en roer het direct voorzichtig door.

image009

image011

5. Als het goed gemengd is, kunnen de blokjes boter toegevoegd worden. Laat de pan nu nog kort op het vuur staan – terwijl je roert – en haal de pan daarna van het vuur. Dit is ook het moment dat je het zout toe kunt voegen.

image013

image015

6. Haal de pan de pan van het vuur en laat de karamelsaus iets afkoelen, voordat je het gaat verwerken.

image017

En dan is de karamelsaus klaar! Bewaar het in de koelkast. Door de slagroom zal de karamelsaus niet hard worden.

image019

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *