Bij een echte Engelse high-tea hoort een lemon curd. Dit is een romige, zure maar tegelijkertijd ook zoete spread. In Engeland zie je lemon curd veel voorbij komen als smaakmaker voor scones, maar het is ook een lekkere topping voor een cheesecake of een interieur voor een gebakje.
Lees snel verder voor een recept voor lemon curd.
Ingrediënten:
– 150 gram citroensap (4 citroenen)
– 3 eieren
– 1 eidooier
– 160 gram fijne kristalsuiker
– 8 gram maïzena
– 80 gram roomboter
– 3 gram gelatine
– 15 gram water
Bereidingswijze:
1. Week allereerst de poedergelatine in de 15 gram water. Snijd ook de roomboter in blokjes.
2. Pers 4 citroenen. Daar haal je ongeveer 150 ml citroensap uit.
3. Breek de eieren en het eigeel in een bekken en voeg daar de suiker aan toe. Klop dit door elkaar. De massa hoeft niet standig te worden. Voeg de maïzena toe.
4. Breng ondertussen het citroensap aan de kook.
5. Als het citroensap kookt, giet je het bij de massa. Roer dit stevig.
6. Als het goed gemengd is, giet je de massa terug in de pan. Verwarm het gedurende een paar minuten op laat vuur. Blijf voortdurend kloppen met een handgarde. Je zult zien dat de massa dikker wordt.
7. Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes boter toe. Meng het goed.
8. Verwarm de geweekte gelatine kort. Dat kun je bijvoorbeeld in de magnetron doen. Voeg de gelatine toe aan de massa en meng het wederom.
De lemon curd kun je in een afsluitbaar potje storten, maar natuurlijk ook in een flexipan mat. Lemon curd is namelijk heel geschikt als interieur van een gebakje of taart.