Chocolademousse is zo’n toetje dat bijna iedereen lust. Het opkloppen van de eiwitten is het tricky gedeelte, maar als dat is gelukt, kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Met chocolademousse zijn er veel variaties mogelijk, want naast de drie soorten chocolade – wit, melk en puur – kun je ook een likeur toevoegen. Ga je witte en pure chocolademousse maken? Vul de glaasjes dan om en om, zodat er een mooi effect ontstaat. Lees hieronder het recept voor een zachte, romige pure chocolademousse!
Dit recept is voor ongeveer 5 glaasjes pure chocolademousse.
Ingrediënten:
– 200 ml slagroom
– Het eiwit van 2 eieren (ongeveer 60 gram)
– 55 gram fijne kristalsuiker
– 140 gram pure chocolade
– Amarena-kersen, chocoladeschaafsel of cacaopoeder ter decoratie
6. Spatel de gesmolten chocolade nu door het opgeklopte eiwit. Doe dit heel voorzichtig, want je wil niet dat het inzakt.
7. Haal de slagroom uit de koelkast en spatel ook dat voorzichtig door het eiwit-chocolademengsel. Als alles goed gemengd is, kun je de chocolademousse gaan verdelen over de glaasjes. Tip: leg onderin de glaasjes een aantal amarena-kersen. Die smaak gaat goed samen met die van de pure chocolademousse.
Zet de glaasjes minstens twee uur in de koelkast, zodat de chocolademousse kan opstijven. Garneer met een halve aardbei, chocoladesnippers, gekarameliseerde noten, een rozetje slagroom of cacaopoeder.