Recept: Tiramisu lepelgebak


Tiramisu is een luxe Italiaans dessert waar men al eeuwenlang dol op is. Er bestaan diverse varianten van. Elke patissier en chef-kok maakt tiramisu op zijn eigen manier. Bij lepelgebak wordt een gebakje geserveerd in een doorzichtig glaasje. Het glaasje wordt laagje voor laagje gevuld. Voor je gasten is lepelgebak makkelijk te eten, want knoeien is vrijwel onmogelijk. Een ander voordeel is dat je lepelgebak van tevoren en in gelijke porties kunt maken.
Hieronder lees je een recept voor heerlijk en luchtig tiramisu lepelgebak!

Tiramisu lepelgebak recept

Uitkomst: 2 royale glaasjes tiramisu lepelgebak.

Ingrediënten:
– 250 gram mascarpone
– 2 eiwitten
– 90 gram fijne kristalsuiker
– Afkoelde koffie met een flinke scheut Tia Maria
– Lange vingers

Je kunt lange vingers natuurlijk in de supermarkt kopen, maar voor het lekkerste resultaat gebruik je lange vingers die je zelf gebakken hebt. In dit artikel staat een filmpje waarin patissier Cees Holtkamp laat zien hoe je deze langwerpige koekjes maakt.

Serveren met:
– Cacaopoeder

Overige benodigdheden:
– Weegschaal
– 2 kommen
– 1 schaaltje
– Kwastje
– Spatel
– Mixer met gardes
– Spuitzak
– Glad spuitmondje
– Zeefje
– Paletmes

Bereidingswijze:

1. Zet als eerste sterke koffie. De verhouding daarvoor is: 4 schepjes op 2 kopjes water. Laat de koffie afkoelen in een schaaltje en giet hier een flinke scheut Tia Maria bij.

koffie

2. Weeg nu de ingrediënten af en scheid de eieren.

3. Meng in een kom de mascarpone met zo’n 25 ml afgekoelde koffie met Tia Maria. Giet dit er beetje voor beetje bij en meng het met een spatel.

4. Klop in een andere kom het eiwit stijf met de fijne kristalsuiker.

5. Als het eiwit stijf is en de suiker volledig is opgenomen, kun je een beetje eiwit door het mascarponemengsel spatelen. Als dit door elkaar is gemengd, meng je voorzichtig het resterende eiwit door het mascarponemengsel.

6. Vul een spuitzak met het mascarponemengsel en vul de glaasjes. Let erop dat je de glaasjes niet helemaal vol spuit, want er komen nog lange vingers bij.

7. Kwast de lange vingers in met de afgekoelde koffie met Tia Maria. Duw de lange vingers in de glaasjes. Zorg dat je het goed verdeelt, zodat er overal lange vingers zitten.

8. Strijk de bovenkant van de glaasjes glad met een paletmes en bestrooi de tiramisu met cacaopoeder. Eet smakelijk!

Tiramisu

Follow

1 Comment

  1. Ik ben niet zo’n ervaren kok maar wel een ervaren tiramishu eter, heb alle stappen gevolgd en het resultaat was fantastisch! Ik en m’n bezoek gaan dit recept vaker gebruiken :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *