Recept: Vanillesaus


Je kunt wel stellen dat in de maand december eten centraal staat. Veel eten. Amandelspijsstaven, marsepein en speculaasjes met Sinterklaas, spijsstollen, stoofpeertjes en kransjes met Kerst en appelflappen, apfelstrüdel en oliebollen met Oud en Nieuw. Met een goede vanillesaus maak je desserts en lekkernijen nog lekkerder.
Lees snel verder voor het recept voor een smaakvolle, romige vanillesaus.

Vanillesaus

Ingrediënten:
– 50 gram melk
– 50 gram slagroom
– 20 gram eidooier
– 10 gram fijne kristalsuiker
– Een half vanillestokje

image003

Bereidingswijze:

1. Weeg allereerst de room met de melk af in een pan. Voeg daar het merg van het vanillestokje en het vanillestokje zelf aan toe.

image005

2. Breng dit aan de kook. Roer ondertussen de eidooier met de suiker glad in een kom.

image007

image009

3. Haal het vanillestokje uit de pan en giet het kokende mengsel op de eidooier. Meng het goed door elkaar.

image011

4. Doe dit mengsel terug in de pan en meng het tot net voor het kookpunt. Als de saus aan de achterkant van de lepel een dekkend laagje achterlaat en je daar een streep doorheen kunt trekken, zonder dat deze ‘wegloopt’, is de saus goed.

image013

5. Giet de vanillesaus door een zeef en laat het afkoelen.

Serveer deze vanillesaus bijvoorbeeld bij een appelbol, apfelstrüdel of een warme wafel.

image015

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *