Supersnelle chocoladecake in een mok


Soms heb je opeens een ontzettende drang naar chocolade. Op zo’n moment is je grootste wens om binnen vijf minuten een chocoladecake tevoorschijn te kunnen toveren. En wat denk je? Het is mogelijk! Een Mug Cake is, zoals de naam al verraadt, een cake in een mok die in een paar minuutjes bereid is. Je gaart een Mug Cake niet in de oven, maar in de magnetron. Het is bijna te mooi om waar te zijn! Check hieronder een recept voor een heerlijke, supersnelle chocoladecake inclusief een verstopt gesmolten chocoladelaagje binnenin.

image001

Ingrediënten:
– 55 gram fijne kristalsuiker
– 30 gram bloem
– 2 eetlepels cacaopoeder
– Halve theelepel bakpoeder
– Snufje zout
– Snufje kaneel
– 20 gram roomboter
– 3 eetlepels melk
– 1 klein ei
– Een paar stukjes melk of pure chocolade

Bereidingswijze:

1. Smelt allereerst de roomboter in een kommetje.

2. Meng nu de droge ingrediënten – alles behalve de boter, melk en het ei – goed door elkaar in een ander kommetje.

image004

3. Voeg vervolgens het eitje, de melk en de gesmolten roomboter toe. Meng dit met een garde tot een glad beslag.

image006

4. Giet het beslag in de mok. Als laatste leg je de stukjes chocolade in het midden. Druk dit niet in het beslag. In de magnetron zal het beslag enorm in volume toenemen. Kies dus voor een mok die groot genoeg is om voor de helft te vullen met beslag, maar niet veel voller want je wil natuurlijk niet dat het overloopt.

image007

5. Zet de mok voor ongeveer 1 minuut en 15 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Je kunt de chocolade cake bijvoorbeeld garneren met poedersuiker en rood fruit. Genieten maar!

image009

image010

De verrassing van deze mug cake is dat er een gesmolten chocoladelaagje verstopt zit als je een hapje van de cake neemt.

image011

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *