Oviebollen: oliebollen uit de oven


Review

Het is een echte Nederlandse traditie om met Oud & Nieuw oliebollen te eten. Voor de mensen die deze gefrituurde deegballen te vet vinden, geen friteuse hebben of enkel een kleine hoeveelheid willen maken, heeft Koopmans een mix voor ‘oviebollen’ op de markt gebracht. De naam zegt het al een beetje, dit zijn oliebollen die je bakt in de oven.
Is deze variant een goed alternatief voor de traditionele oliebol?

Oviebollen

Het pakje van Koopmans bevat een zakje met oviebollenmix en een zakje gist. Het enige dat je hoeft te doen, is een aangegeven hoeveelheid handwarm water in een bekken te gieten en het gist en de oliebollenmix toe te voegen. Dit moet in 1 minuut gemixt worden tot een glad beslag. Net als bij gewoon oliebollenbeslag moet je dit laten rijzen.
Toevoegingen als krenten, kaneel en appel moet je zelf toevoegen als je dat wilt. Ook heb je een muffinvorm nodig. Dit beslag is precies genoeg voor 12 oviebollen.
De oviebollen bak je in 20 minuten gaar in de oven.

image003

image005

image007

De voordelen van de oviebol
– De oviebollen geven een lichte geur af, in plaats van een oliebollenwalm die de hele dag in je huis blijft hangen.
– Omdat je zelf enkel water en krenten hoeft toe te voegen, is het maken van oviebollen niet veel werk. – Het is makkelijk en snel als je een kleine hoeveelheid wilt maken.
– De textuur en smaak is bijna gelijk aan die van een oliebol, alleen smaakt het veel minder vet. Dit kan echter ook een nadeel zijn. Je gaat er wellicht meer van eten, omdat je minder snel voldaan bent.

De nadelen van de oviebol
– Oviebollen zijn niet helemaal rond, omdat ze gebakken worden in een muffinvorm.
– Je moet een muffinvorm in huis hebben.
– In de oven worden de oviebollen minder egaal bruin.
– De smaak is redelijk neutraal. Zonder toevoegingen, zoals krenten, stukjes appel, vanille of kaneel is de smaak van de oviebol niet heel bijzonder.

Een pak Oviebollen: de oliebol uit de oven van Koopmans kost € 1,49.

image009

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *