Een tompouce is het gebakje waarover wordt gezegd dat je het beter niet kunt eten bij je schoonouders. Het is namelijk bijna niet mogelijk om dit te eten zonder te knoeien. Toch eet iedereen een tompouce op een andere manier. Wist je dat dit zelfs je karakter kan weerspiegelen?
Vind aan de hand van de onderstaande voorbeelden je ware tompouce-aard!

Manier 1: De vreetzak
Een tompouce kun je eigenlijk niet in een keer naar binnen schuiven, maar dit type doet dat wel. Karaktereigenschappen die daarbij passen, zijn slordig, zorgeloos, ongeduldig en hamsterend. Deze methode is niet aan te raden als je op een receptie bent of chique bijeenkomst. De kans dat de banketbakkersroom langs je kin naar beneden loopt, is namelijk erg groot.

Manier 2: De probleemoplosser
Als je een echte probleemoplosser bent, verzin je zelfs een oplossing voor het op een nette manier eten van een tompouce. Leg de tompouce op z’n kant. Met een scherp mes kun je nu kleine plakjes snijden van de tompouce. Het voordeel van deze manier is dat je schoon blijft en dat je alle smaken in een keer proeft.

Manier 3: De techneut
Een techneut benadert de tompouce als een object dat ‘ie zo efficiënt mogelijk naar binnen moet werken. Als er slagroom op de tompouce zit, eet dit dan eerst op. Haal het bovenste, geglazuurde laagje eraf. Leg dat ernaast op het schoteltje. Til vervolgens de onderste laag met de banketbakkersroom daar bovenop. Voilà, je hebt alle smaken bij elkaar en het gevaar dat de banketbakkersroom er aan de zijkanten uitloopt, is geweken.


Manier 4: Het behendige type
Deze manier van het verorberen van een tompouce vraagt wel enige oefening en is dan ook uitsluitend geschikt voor behendige types. Ook wel het ‘probeert-zichzelf-netter-voor-te-doen-dan-die-is’-type. Breek met het gebaksvorkje een stukje van de roze bovenlaag af. Breek vervolgens een stukje van het onderste korstplakje met de banketbakkersroom af. Met kleine, keurige hapjes eet je zo de tompouce op.


Manier 5: De twijfelaar
In de ogen van de twijfelaar zie je de paniek toeslaan; hoe krijg ik met mijn chique imago dit gebakje naar binnen? Al twijfelend maakt ‘ie een start. Met een vorkje eet ‘ie hapje voor hapje alle banketbakkersroom uit de tompouce. De spijt slaat al gauw toe, want wat resteert, zijn twee kale, droge korstdeegplakken…

Manier 6: De practicus
De practicus trekt zich niks aan van de smaaksensatie, maar kijkt puur praktisch naar de manier waarop een tompouce genuttigd kan worden. Het kapje eraf halen en het onderste deel – bestaande uit een korstplak met banketbakkersroom – met de hand naar binnen schuiven. Dit type is naast praktisch ook snel, effectief en flexibel.
