Bakkersvak 2017: een verslag van dag 1


Vandaag heeft de eerste dag van de Bakkersvakbeurs 2017 plaatsgevonden in Rosmalen. Dit is hét jaarlijkse evenement voor broodbakkers, banketbakkers en patissiers.
Echte vakliefhebbers kunnen hier inspiratie opdoen op het gebied van smaken, trends, technologieën, verpakkingen en presentatie, maar er is ook een groot aanbod van innovatieve machines, materialen, ingrediënten en diverse soorten bedrijfskleding.
Het zijn, zoals de organisatie het zelf omschrijft, de nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak.

Bakkersvakbeurs 2017

Elk jaar wordt in de beurshal Autotron in Rosmalen het tweedaagse Bakkersvak georganiseerd. Op deze beurs staan meer dan 150 stands. Hoewel alle stands met het bakkersvak te maken hebben, verschillen ze toch behoorlijk van elkaar.
Zowel voor de werknemers en leerlingen als voor de ondernemers is er genoeg te zien. Van de nieuwste vaatwasmachines, foodprinters en verpakkingsmaterialen tot creatieve chocoladesculpturen en opkomende brood- en patisserietrends; je vindt het allemaal op de beurs.
Daarnaast geven Nederlandse toppatissiers tijdens de beurs masterclasses.

image003

image005

image007

image009

image011

image013

image015

image017

image019

image021

image023

image025

image027

image029

image031

image033

De prestigieuze patisseriewedstrijd Dutch Pastry Award vond vandaag plaats op de bakkersvakbeurs. De 5 deelnemers moesten een desserttaart en een showstuk van uitsluitend eetbaar materiaal maken binnen het thema ‘Film’.
Er werden 4 awards uitgereikt: de Audience Award, de Jurgen Willems Motivation Award, de Design Award en natuurlijk de Dutch Pastry Award.

image035

Gedurende de dag konden bezoekers stemmen op hun favoriete showstuk en desserttaart. Patissier Maurice van Gogh won de prijs voor de Audience Award met zijn showstuk dat Hollywood uitbeeldde. Zijn desserttaart zat verweven in zijn showstuk.

image037

Aanstormend talent Menno Spataro bemachtigde de tweede plek en de Jurgen Willems Motivation Award. In 2014 won Menno Spataro de Gouden Gard. Deze patissier is pas 22 jaar en een talent voor de toekomst.

image039

Patrick de Vries was de grote winnaar van deze avond. Hij won zowel de Design Award als de Dutch Pastry Award. Met het winnen van de Dutch Pastry Award wordt Patrick de Vries aspirant lid van het Nederlands Patisserie Team.

image041

image043

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *