Bijzonder: Japanse waterdruppel cake


Het ziet eruit als een gigantische druppel water, maar eigenlijk is het een cake. Deze trend uit Japan is langzaam de rest de wereld aan het veroveren. De Mizu Shingen Mochi, zoals men het dessert in Japan noemt, moet snel opgegeten worden. Na een halfuur is het namelijk verandert in een plas water. Is dit het dessert van de toekomst?

Japanse waterduppel cake
De Mizu Shingen Mochi is bedacht door een maker van Japans snoep. Hij zocht een manier om water eetbaar te maken. Dat lijkt nu gelukt!

Volgens Japanners smaakt de Mizu Shingen Mochi als een enorme regendruppel. Deze waterdruppel cake smelt in de mond wanneer je het eet. Meer dorstlessend kun je het niet krijgen! Dit transparante dessert bestaat uit water, suiker en het bindmiddel agar-agar. Het wordt geserveerd met suikerstroop van bruine suiker en kinako. Die laatste is geroosterde sojaboon en is niet weg te denken uit de Japanse keuken.

Ben je benieuwd hoe de Mizu Shingen Mochi wordt gemaakt? Bekijk dan snel het onderstaande filmpje!

Follow

2 Comments

 1. Hallo Joanne,

  Allereerst: gefeliciteerd met je diploma. Wat een prestatie zeg! Je bent echt een natuurtalent. Ik zie je nog wel eens bij masterchef terechtkomen!
  Je bonbons kende ik al: die zijn heerlijk (en niet te groot, ook fijn).
  Vandaag hadden we hier je schuim bij de koffie. Ik heb nog nooit zoiets geproefd, Niet te zoet, het smelt op je tong, fluweelzacht.
  Heerljk!

  Groetjes,
  Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *