Taart onthult geslacht baby


Of je nu een verjaardag, bruiloft of geboorte viert; zonder een mooie en lekkere taart ontbreekt er toch iets. In Amerika is het al een aantal jaar een enorme hype om een zogenaamde ‘gender reveal party’ te organiseren. Tijdens zo’n feestje laten de parents-to-be hun familie en vrienden op een originele manier weten of hun kindje een jongen of een meisje wordt. Pas bij het aansnijden van de taart, die aan de buitenkant niets verraadt, wordt onthult wat het geslacht van de baby is. De vulling is namelijk blauw of roze!

Gender Revealing Party

Het idee van een gender reveal cake
Het idee is vrij eenvoudig. Bij de 20-weken echo kan gekeken worden of de baby een jongen of een meisje wordt. De aanstaande ouders vragen aan de gynaecoloog om de uitslag op een briefje te schrijven en die in een envelop te stoppen. Met de envelop gaan de aanstaande ouders naar de bakker en die bakt vervolgens een taart met een roze of blauwe vulling.
De ene bakker kiest ervoor om het kapsel een roze of blauwe kleur te geven en een ander geeft de slagroom of crème de juiste kleur. Aan de buitenkant is niets te zien. Sterker nog: de taart wordt gedecoreerd met blauwe én roze decoratie.

New Baby Reveal Cake

Als de bakker de taart heeft gemaakt, halen de ouders in spé de taart op. In gezelschap van vrienden en familie wordt de taart aangesneden. Dan pas is de vulling zichtbaar en weten ze of ze een jongen of een meisje krijgen. Soms laten ze – hoe Amerikaans! – de familieleden die er niet bij kunnen zijn, live via de webcam meekijken en filmen ze het moment. Inmiddels staat Youtube vol met video’s waarin aanstaande ouders een gender reveal cake aansnijden.

Deze hype is ook naar Nederland overgewaaid. Waarschijnlijk kun je bij iedere bakker wel zo’n speciale taart bestellen, maar de onderstaande bakkers hebben er in elk geval al ervaring mee.

– Banketbakkerij De Vlaam – Gouda, Waddinxveen en Boskoop
– Bakker Wouda – Hengelo
– Banketbakkerij Lamers – Venlo
– Banketbakkerij Borsboom – Den Haag
– Brood & Ko – Bodegraven, Gouda, Reeuwijk, Alphen aan den Rijn en Woerden
– Banketbakkerij Stevers – Alphen aan den Rijn
– Bakkerij Klaes Hoekstra – Bedum

Follow
photos by: &

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *